• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbao - Barsa pred 82.000 ljudi? Ovo je vest iz košarke!

Autor mondo.rs

Da, dobro ste pročitali.

Zakazano je: 26. aprila 2020. godine košarkaška utakmica Bilbao - Barselona biće odigrana na fudbalskom stadionu sa dorađenim montažnim tribinama koju bi moglo uživo da prati 82.000 navijača!

Da, dobro ste pričitali.

Dogovorom između košarkaškog i fudbalskog kluba iz prestonice Baskije odlučeno je da meč 31. kola ACB lige sa Kataloncima bude odigran na stadionu "San Mames" koji prima 53.289 navijača Atletika.

Možda će vas zanimati

To, u pokušaju postavljanja novog evropskog rekorda po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici, nije zadovoljilo organizatore pa će kraj parketa biti postavljene i montažne tribine sa 28.644 stolice.


Šta to znači?

Znači da je zvaničan rekord postavljen na finalu Eurobasketa 2015 između Francuske i Španije, odigranom na "Pjer-Moroj" stadionu u Lilu, zvanično ugrožen.

Tada su Španci utišali većinu od 26.922 navijača na tribinama i osvojili zlato u sred Francuske.

Na "instalaciji" ovog košarkaškog igrališta na fudbalskom terenu biće angažovano 300 radnika. Pre utakmice nastupiće muzička zvezda Belako, na poluvremenu će pevati Leiva, a ceremoniju će voditi uticajni "jutjuber" iz grada na obali Atlantika - izvesni Ibai Ljanos.

"Ovo je bila jedinstvena prilika da košarkaške vrednosti podignemo na nivo iznad. 'San Mames' je simbol grada i cele Baskije, to je ime koje je važno i za druge sportove, poput ragbija. Nadam se da će lavovski duh tog zdanja pomoći da se takmičimo sa jednim od najboljih timova Evrolige ove sezone", rekao je jedan od organizatora spektakla i bivši košarkaš Partizana, Predrag Savović.

On je od 2010. do 2017. bio predsednik Bilbaoa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC