• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona glupostima u poraz: Blažič penalima doneo 10. trijumf Cedeviti!

Autor mondo.rs

Zagrepčani su bili na korak od iznenađenja, ali gosti iz Ljubljane prvi u ABA ligi ove sezone dolaze do desetog trijumfa.

 Cibona - Cedevita Olimpija 82:84 ABA liga Izvor: MN PRESS

Trener Cibone Ivan Velić ostao je dugo posle završetka meča da sedi na klupi u praznoj hali i dalje šokiran kako su njegovi igrači uspeli da prokockaju pobedu protiv Cedevite Olimpije.

Početkom poslednjeg kvartala imali su "plus osam", nije dozvolio Rajan Boutrajt da se njegova ekipa predaje, ali je Cibona i dalje pred kraj utakmice imala 82:79 i loptu u svojim rukama. Trebalo je samo da privedu meč kraju, da bi potom prvo Toni Katić izgubio loptu, a onda su na liniju za slobodna bacanja poslali Mikaela Hopkinsa i Jaku Blažiča (5/5).

Ostalo je ipak Ciboni dovoljno vremena da dođe do pobede, ili makar produžetka, dva šuta je imao Bundović, ali nije bilo preokreta za Zagrepčane - 82:84 (17:26, 21:13, 24:22, 20:23).

Možda će vas zanimati

Cedevita Olimpija je tako postala prva ekipa na "Jadranu" koja je ove sezone došla do desetog trijumfa (10-3) u takmičenju i tako je, videćemo na koliko dugo, zauzela prvo mesto na tabeli. 


Njih mogu da sustignu Partizan koji večeras igra protiv Primorske (21.00), odnosno Budućnost koji ima teži zadatak protiv šampiona Crvene zvezde mts, ali je ta utakmica na programu u ponedeljak (18.00). Obe utakmice prenosiće TV Arena Sport 1.

Najefikasniji u timu Cedevite Olimpije u "matine" terminu bio je Rajan Boutrajt sa 17 poena, Jaka Blažič sa 14, a posebno efektna je bila trojka sa zvukom sirene u trećoj četvrtini.



Vredi istaći i Mikaela Hopkinsa sa 13 uz još devet skokova. Dvocifren je bio i Maik Cirbes sa 12 poena za 13 minuta na parketu, dok je važnu ulogu na putu ka pobedi imao i Kodi Miler-Mekintajer sa devet poena i pet asistencija.

Kod domaće Cibone prednjačio je Šejn Gibson sa 20 poena (4/6 za tri), dok je samo još dvocifren bio i Ivan Novačić sa 12 poena.

Rezultati 13. kola:


Cibona - Cedevita Olimpija 82:84
Krka - Zadar 18.00
Partizan - Primorska 21.00

ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 18.00
Mega - FMP 21.00

odigrano u petak

Igokea - Mornar 98:91

TABELA: Cedevita Olimpija 10-3, Budućnost 9-3, Partizan 9-3, FMP 8-4, Primorska 8-4, Crvena zvezda 7-5, Mornar 7-6, Krka 4-8, Cibona 4-9, Zadar 3-9, Igokea 3-10, Mega 2-10.

Parovi 13. kola (4. - 6. januar): Primorska - Budućnost, Partizan - Mornar, FMP - Cibona, Olimpija - Igokea, Zadar - Mega, Crvena zvezda - Krka.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC