• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Profesorov" rekord karijere malo za Kingse, Lejkersi nezaustavljivi

Autor mondo.rs

Bjelica je imao fenomenalno šutersko veče, ali nije uspio da pobijedi

Nemanja Bjelica postavio je rekord karijere u NBA, ali to nije bilo dovoljno njegovom Sakramentu u porazu od Orlanda 112:114.

"Profesor" je imao sjajnu partiju, jer je za 33 minuta u igri postigao 34 poena i upisao sedam skokova. On je iz igre šutirao 13/16, a za tri fenomenalnih 8/10, ali Kingsima to nije bilo dovoljno, tako da su vezali i drugi poraz i sada zaostaju tri pobjede za Memfisom u trci za plej-of.

Možda će vas zanimati

Sakramento je poveo, ali je Orlando preokrenuo i vodio do pred sam kraj meča. Dearn Foks je tada sa penala donio Kingsima minimalnu prednost 112:111 15 sekundi prije kraja, ali je Aron Gordon riješio utakmicu košem uz faul 1,1 sekundu do kraja utakmice.

On je iskoristio oba, Sakramento je za preostalo vrijeme uspio da zabilježi promašaj Harisona Barnsa sa poludistance, a onda i "odbojku" Badija Hilda.

Foksu je malo falilo za tripl-dabl, pošto je meč završio sa 31 poenom, 10 asistencija i osam skokova. Bogdan Bogdanović i dalje je povrijeđen, tako da nije ulazio u igru.

Nemanja Bjelica rekord karijere
Izvor: YouTube/Sacramento Kings

Orlando je predvodio "leteći Crnogorac" Nikola Vučević sa 26 poena i 15 skokova, dok je Evan Furnije završio utakmicu sa 25 poena. Medžiku je ovo bila treća pobjeda u posljednje četiri utakmice i sada je izbio na sedmo mjesto Istoka.

Los Anđeles Lejkersi potvrdili su najbolju formu u ligi i učvrstili su se na čelu Zapada očekivanom pobjedom nad Klivlendom od 128:99.

Ovo je timu iz Kalifornije bio deveti uzastopni trijumf i sada uz utakmicu više ima šest pobjeda više od Denvera, Jute i Klipersa.

Kavalirsi su dobro počeli, dobili su prvu četvrtinu, ali su Lejkersi prosto bolji tim i na kraju je došla ubjedljiva pobjeda. Lebron Džejms završio je utakmicu sa 31 poenom i osam asistencija, dok je Dvajt Hauard ostvario dabl-dabl sa 21 poenom i 15 skokova.

Lebron Džejms protiv Klivlenda
Izvor: YouTube/Los Angeles Lakers

 U Klivlendu smo vidjeli dva dabl-dabl učinka: Kevin Lav je imao 21 poen i 11 skokova, a Tristan Tompson 17 poena i 10 skokova.

Najuzbudljivije bilo je u Detroitu, gdje je kombinovani sastav Nju Orleansa prokockao 16 poena prednosti, a onda u produžetku uspio da pobijedi takođe oslabljeni domaći tim sa 117:110.

Pistonsima su faili starteri Blejk Grifin, Luk Kenard i Redži Džekson, dok su Pelikansi igrali bez svoja tri najbolja strijelca - Brendona Ingrama, Džrua Holideja i Džej-Džej Redika. Osim toga gosti su bili bez Derika Fejvorsa i Zajona Vilijamsa.

I u takvom sastavu, Pelikansi su imali "+16" 11 minuta prije kraja, ali je Detroit izjednačio 30 sekundi prije kraja. Etvon Mur je promašio dva šuta, a onda je Derik Rouz promašio za pobjedu. Gosti su produžetak počeli serijom 9:2, dok je Rouz izgubio dvije lopte u posljednjih minut i po.

Pobjednike su predvodili Džejhil Okafor sa 25 poena i 14 skokova, i Lonzo Bol sa 17 poena, 12 skokova i devet asistencija. Nokolo Meli postigao je 20 poena. Najefikasniji u Detroitu bio je Derik Rouz sa 23 poena i osam asistencija. Andre Dramond imao je učinak od 11 poena i 10 skokova, ali je na klupi presjedio četvrtu četvrtinu.

Portland je kod kuće pobijedio Šarlot 115:112 u uzbudljivom meču. Timovi su počeli izjednačeno, Portland se malo odmakao sredinom druge četvrtine, na poluvrijeme otišao sa 16 poena prednosti, da bi Hornetsi drugo poluvrijeme počeli sa četiri vezane trojke, devet ukupno u trećoj četvrtini, ali Portland nije dao prednost i uručio je gostima peti uzastopni poraz.

Dejm Lilard protiv Šarlota
Izvor: Youtube/Portland Trail Blazers

Sada je na Zapadu baš gužva u borbi za osmo mjesto, gdje se trenutno nalazi Memfis sa 18 pobjeda. Slijede ga San Antonio i Portland sa po 17, Feniks ima 16, dok Minesota, Sakramento i Nju Orleans imaju po 15.

Na Istoku Šarlot sada zaostaje tri pobjede za osmim Bruklinom, a njegov poraz nije iskoristio Čikago, koji je poražen od Bostona 101:113 i tako ostao na trijumf manje od Hornetsa.

Rezultati utakmica igranih u noći između ponedjeljka i utorka:

Detroit - Nju Orleans 110:117 (produžetak)
Indijana - Filadelfija 101:95
Boston - Čikago 113:101
Minesota - Oklahoma 104:117
Portland - Šarlot 115:112
Sakramento - Orlando 112:114
LA Lejkers - Klivlend 128:99

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC