• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trip-dabl Jokića, porazi Denvera i Kingsa, ali glavna vest je - Zajon!

Autor mondo.rs

Igralo se mnogo utakmica, ali sve oči su bile uprte u Nju Orleans i konačni debi Zajona Vilijamsona u NBA ligi. I imale su šta da vide

 Trip-dabl-Jokica-porazi-Denvera-i-Kingsa-ali-glavna-vest-je-ZAJON Izvor: Guliver, Chris Graythen/Getty Images North America


Denver i Sakramento su izgubili, uprkos dobrim partijama srpskih igrača, ali ipak je glavna vest bio debi Zajona Vilijamsona, prvog "pika" sa letošnjeg drafta.

On je imao sjajno veče i furioznu poslednju četvrtinu, ali je njegov Nju Orleans ipak izgubio od San Antonija. Krenimo redom.

Možda će vas zanimati

Hjuston je pokazao šta može ako njegove glavne zvezde igraju dobro, a "žrtva" je bio Denver. Rokitsi su prekinuli seriju poraza pobedom nad oslabljenim Nagetsima 121:105.


Rasel Vestbruk završio je utakmicu sa 28 poena, 16 skokova i osam asistencija, Džejms Harden je dodao 27, a Erik Gordon 25 poena. "Brada" je postigao 20 poena u prvom poluvremenu, a za tri je šutirao 2/6, nakon što je u protiv Oklahome šutirao 1/17.

Denver je igrao bez petorice igrača, od čega trojice startera, tako da 19 poena, 12 skokova i 10 asistencija Nikole Jokića nisu bili dovoljni. Ovo je srpskom reprezentativcu bio osmi tripl-dabl u sezoni. Džerami Grant postigao je 17 poena i sedam skokova, a Tori Kreg je dodao 14 poena i sedam skokova.

Nikola Jokić protiv Hjustona
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Nagetsima su falili: Majkl Porter mlađi, Mejson Plamli, Geri Heris, Džamal Marej i Pol Milsap, ali niko u timu nije želeo da njihovo odsustvo koristi kao izgovor.

"Falila su nam tela, ali to nije izgovor. Moramo da izađemo i da se takmičimo, a to smo i radili. Moramo da budemo bolji u skoku. Trebalo je ja da budem bolji u dodavanju, a ne da imam izgubljene, da malo bolje vodim tim", samokritičan je Jokić.

Denver je pao na četvrto mesto Zapada, na kome će se očigledno voditi velika bitka za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Šta reći za otužni Sakramento? Kingsi nisu imali šta da traže u Detroitu, postali su "topovsko meso" u NBA, a jutros su pretrpeli i šesti uzastopni poraz, 127:106 od Pistonsa.

Sakramento je sada pretposlednji na Zapadu, a jedino može da ga teši što je ove sezone Golden Stejt u potpunom raspadu, pa sigurno "čuva" začelje.

Srpski reprezentativci imali su dobro veče. Starter Nemanja Bjelica završio je utakmicu sa 14 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Bogdan Bogdanović završio meč sa 19 poena, dva skoka i tri asistencije. Najefikasniji kod Kingsa bio je Dearon Foks sa 22 poena.

Detroitu je ovo bila treća pobeda u poslednje četiri utakmice i posle serije poraza Bruklina, sada mu zaostaje samo jednu pobedu na osmom mestu Istoka. Iako i dalje bez Blejka Grifina, tim igra dobro, pre svega Derik Rouz, koji je utakmicu završio sa 22 poena, šest skokova i 11 asistencija.

Juta igra fenomenalno i trećom uzastopnom pobedom došla je do drugog mesta Zapada. Rudi Gober je uradio sve što je trebalo u ubedljivom trijumfu nad nekad strašnim Golden Stejtom, 129:96.

Gober je utakmicu završio sa 25 poena, 15 skokova i tri blokade, dok je Donovan Mičel dodao 23 poena.


U Golden Stejtu se istakao Drejmond Grin, ali svojom 12. tehničkom greškom, po čemu je prvi u NBA. Sada mu fale samo četiri do suspenzije od jedne utakmice. On se vratio posle pauze od dva meča i imao je uinak od pet poena i četiri skoka.

Najefikasniji kod Voriorsa bio je Dianđelo Rasel sa 23 poena. Alen Smailagić nije ulazio u igru.

Ali, kao što smo rekli, glavna vest večeri i dana je konačni debi Zajona Vilijamsona u NBA, posle operacije i rehabilitacije. On je u poslednjoj četvrtini postigao 17 poena od svoja 22 ukupno, podigao publiku na noge, ali njegov tim nije uspeo da pobedi, tako da je San Antonio odneo kući pobedu 121:117.

Morali su Spursi da se potrude, Lamarkus Oldridž postigao je 32 poena i 13 skokova, a Demar Derozan je dodao 20 poena.

Prvi "pik" sa drafta proveo je prethodna tri meseca u rehabilitaciji od artroskopske operacije desnog kolena. On se tokom prve tri četvrtine mučio da pronađe šut, a za to vreme igrao je manje od 12 minuta. Kada je počela poslednja četvrtina, imao je učinak od pet poena, četiri skoka, jedne asistencije i četiri izgubljene lopte.

Ali, kada je ostao sam na trojci devet minuta pre kraja, samo je ispustio šut i podigao publiku na noge. Posle toga su usledila tri minuta u kome je pogodio još tri trojke, položio "eli up" lob, ubacio odbitak zakucavanjem s leđa i izazvao ludnicu u hali.

Svoju seriju je završio sa penala dok je publika urlala "M-V-P!".

Debi Zajona VIlijamsona u NBA
Izvor: Youtube/NBA

Nedugo posle toga je otišao na klupu. Pelikansi su tada prišli na 109:108, iako su gubili 12 poena na početku četvrtine. On se nije vraćao u igru, na žalost navijača koji su skandirali "Hoćemo Zajona!".

U isto vreme, Spursi su počeli ponovo da se "odlepljuju" na krilima Derozana. Nju Orleans je prišao na 119:117 posle trojke Džoša Harta, ali je Oldridž uzvratio sa dva bacanja i to je bilo to.

Brendon Ingram postigao je 22 poena za Nju Orleans, ali je iz igre šutirao 6/22. Lonzo Bol dodao je 14 poena i 12 skokova.

Rezultati utakmica igranih u noći između srede i četvrtka:

Detroit - Sakramento 127:106
Orlando - Oklahoma 114:120
Toronto - Filadelfija 107:95
Atlanta - LA Klipers 102:95
Boston - Memfis 119:95
Majami - Vašington 134:129 (produžetak)
Njujork - LA Lejkers 92:100
Čikago - Minesota 117:110
Hjuston - Denver 121:105
Feniks - Indijana 87:112
Nju Orleans - San Antonio 117:121
Golden Stejt - Juta 96:129

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC