• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić vodio Denver uz pomoć rukija, Kemba dobio Lebrona posle 28 poraza

Autor mondo.rs

Još jedna pobeda Nagetsa, za aktivnu borbu u teškoj trci na Zapadu. Istorijska pobeda plejmejkera Bostona u derbiju praznične noći.

 Minesota - Denver 100:107 NBA rezultati Izvor: Tanjug, Stacy Bengs/FR170489 AP

Skoro 11 sati NBA programa na "Dan Martina Lutera" donelo je nekoliko sjajnih utakmica najjače košarkaške lige na svetu.

"Fenjeraš" Istočne konferencije Atlanta Houksi umalo su nadoknadili "minus 21" protiv šampiona, Sakramento Kingsi nisu pobedili iako je Nemanja Bjelica dao koš za (činilo se - pobedu) dve sekunde pre kraja u Majamiju, a uzbudljivo je bilo i nakon tih mečeva.

Možda će vas zanimati

Povredama "proređeni" Denver ostvario je 29. trijumf ove sezone i smanjio zaostatak za Lejkersima, o kojima ćete čitati u nastavku teksta.


Nikola Jokić je stao na čelo tima, ubacio 17 poena uz 13 skokova u Minesoti i imao značajnu podršku rukija Majkla Portera, koji je drugi put u poslednja tri meča imao dabl-dabl učinak sa 20 poena i 14 skokova.

Minesota - Denver 100:107 (29:26, 25:29, 25:26, 21:26)

Nagetsi su ponovo igrali bez važnih igrača kao što su Pol Milsap (propustio sedmu utakmicu u nizu), Geri Heris (četvrtu) i Džamal Marej (treću), a njihovo odsustvo nadoknadio je i iskusniji krilni centar Džerami Grent, sa 19 poena.

Prosto, Majk Meloun uvek ima spremno "oružje", ko god da igra. I zato je njegov tim treći na tabeli Zapadne konferencije, iza favorita iz Los Anđelesa.

Na drugoj strani, Karl-Entoni Tauns dobio je svoju ličnu borbu protiv Jokića (28 poena i osam skokova), ali je njegov tim bez obzira na to doživeo šesti "vezani" poraz tako što je dopustio Denveru čak 50 poena iz reketa.

"Vukovi" su osam minuta pre kraja bili na samo tri poena zaostatka (85:88), ali je Porter nedugo potom ubacio važnu trojku za dvocifreni "plus" Denvera i za povratak stvari na svoje mesto. 

Sledeći izazov za prinudno "skraćeni" sastav Nagetsa biće veliki, jer će u sredu gostovati Hjustonu u Teksasu.

Izvor: CHARLES KRUPA/AP, Tanjug

Dok je Porter još jednom dokazivao da će biti velika pomoć Jokiću i ekipi, u Bostonu je pisana istorija.

Novi plejmejker Seltiksa Kemba Voker prvi put je u karijeri pobedio u meču protiv ekipe Lebrona Džejmsa posle čak 28 poraza. I to ubedljivo!

Boston - Lejkersi 139:107 (33:30, 36:25, 35:25, 35:27)

Već na poluvremenu bilo je jasno da će Ol-star "plej" konačno dočekati prvi trijumf protiv "Kralja", nakon što je gubio u svi prethodnim dok je nosio dres Šarlota. Voker je ubacio 29 poena, pa izjavio: "Srećan sam što sam ostvario bar tu jednu pobedu pre nego što ode. A, ko zna koliko će igrati, jer je prosto neverovatan. Ali bar sada imam tu jednu. Jednu uz 28 poraza". 

Seltiksi su u svakom smislu razbili lidera Zapada u "Klasiku" NBA lige, a Voker je imao veliku podršku u raspoloženim saigračima, beku Džejlenu Braunu (20 poena) i centru Enesu Kanteru (18 poena, 11 skokova).

Sa druge strane, Lejkersi su do prošle noći pobedili u 10 od prethodnih 11 utakmica, ali je njihov niz prekinut žestokim porazom u kojem je Lebron ubacio 15 poena uz 13 asistencija. Oporavljeni centar Entoni Dejvis zaigrao je posle skoro dve nedelje i rano ušao u problem sa ličnim greškama.

Kako su moćno izgledati Seltiksi pokazuje i to da su ubacili 13 od prva 22 šuta za tri poena. U trećoj četvrtini vodili su čak 103:75, a u poslenjoj su "otišli" i na plus 34.

Po takvoj igri će Kemba pamtiti svoju noć za pamćenje, u kojoj je izbegao da prođe kao nekadašnji plejmejker Majamija, Bostona,  Milvokija i drugih timova, Šerman Daglas.

On je od 1989. do 2001. protiv Majkla Džordana imao skor 0-30

Pročitajte rezultate svih utakmica odigranih na "Dan Martina Lutera".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC