• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šek se konačno otvorio i priznao: Užasno sam se plašio Džordana

Autor mondo.rs

Najveća sila koju je NBA vidio imao je neuobičajeni trenutak iskrenosti

Skromnost nije odlika Šakila O'Nila i to nije neka tajna. Ovaj član kuće slavnih stalno se hvali i priča svakome ko želi da ga sluša da je on najdominatnija sila koju je NBA ikad vidio.

I nije baš da mnogo griješi, bar kada su fizikalije u pitanju. Niko nije tako "raznosio" svoje čuvare u reketu kao Šak u naponu snage.

Možda će vas zanimati

Ali, sada, poslije skoro 10 godina od povlačenja, on je u svom segmentu u emisiji "Inside the NBA" priznao da je bio jako uplašen od nekih igrača kada je počinjao.

Tačnije, rekao je da ga je prvi susret sa Majklom Džordanom "prestravio". A onda, kad je već krenuo, priznao je i da ga je bio strah od Dejvida Robinsona, Čarlsa Barklija, koji je bio sa njim u studiju, i Patrika Juinga.

Njegovi sagovornici su ga pitali za Hakima Olajdžuvona, ali je Šak odgovorio: "Nisam se njega plašio jer nije bio zloban, kao, na primjer, Barkli".


Ovo je stvarno strana koju ne viđamo često od "Dizela". On skoro nikada ne priznaje da se boji drugih igrača, ali ovdje ipak govorimo o najboljem košarkašu svih vremena, "Njegovom letećem visočanstvu", Džordanu.

O'Nil je debitovao u NBA 1992. godine, kao 20-godišnjak visok 216 centimetara i težak 147 kilograma - potpuno je oduvao ligu, a njegov Orlando je napravio plej-of timom. Šek je bio toliko dominantan da je u svojoj prvoj nedelji u NBA ligi ponio titulu igrača nedelje, što nijednom "rukiju" prije ni poslije toga nije pošlo za rukom.

U prvoj sezoni je zaigrao na "Ol staru", a imao je prosjek od 23,4 poena, 13,9 skokova i 3,5 blokade. Ti brojevi su se poslije samo povećavali, Orlando je stigao do velikog finala, gdje je aktuelni šampion Hjuston ipak bio prejak.

Poslije četiri sezone u Orlandu, O'Nil je otišao u LA Lejkerse, ljeta 1996. godine. Upravo je tamo imao najdominantniji dio karijere. Šak je predvodio Lejkerse do tri uzastopna prstena od 2000. do 2002. godine, i svaki put je ponio titulu MVP-a finala. Osim toga, u sezoni 1999/00. ponio je prvu i jedinu titulu MVP-a regularnog dijela sezone.

O'Nil je tokom te tri šampionske sezone u plej-ofu imao fenomenalne brojke od 29.9 poena, 14,5 skokova, 3,0 asistencije i 2,4 blokade po utakmici.

Poslije rastanka sa Lejkersima 2004. godine, otišao je u Majami, gdje je osvojio svoj četvrti šampionski prsten 2006. godine. Nakon toga je nastupao za Feniks, Klivlend i Boston, da bi 2011. otišao u igračku penziju i počeo da uveseljava ljubitelje košarke širom svijeta.

Jedan od najomiljenijih njegovih segmenata jeste segment "Shaqtin' A Fool". Pogledajte posljednju epizodu:

Shaqtin a Fool
Izvor: YouTube/ NBA on TNT

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC