• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luki, kao i svima u Srbiji, nije jasno zašto ga Sakramento nije draftovao

Autor mondo.rs

Jedan od kandidata za MVP sezone očekivao je da završi u Sakramentu, čemu se tada nadalo i "pola Srbije"

Poslije bitke su svi generali, pa tako sad svi znamo da je Luka Dončić zaslužio više mjesto na draftu od trećeg. Pored toga, rijetko ko u Srbiji može da prežali što ga "srpski" Sakramento nije draftovao.

Sada se ispostavilo da ni Dončiću nije jasno kako je 2018. završio u Dalasu, a ne u Sakramentu. Podsetimo, tada je prvi birao Feniks, a drugi Kingsi.

Možda će vas zanimati

 "Došli su u Madrid da me vide kako igram, a poslije toga smo večerali (5. juna 2018.). Došli su svi, došao je i vlasnik, tako da sam iskreno mislio da će me izabrati", rekao je Dončić za Atletik.

Dončić je prošle sezone izabran za "rukija" godine, a ove sezone je jedan od kandidata za MVP. On je objasnio da razumije zašto je izabran tek kao treći.

"Mislim da je to zbog Evrolige, a to je drugačija košarka. U Evropi i u španskoj ligi sam davao u prosjeku 12 poena po utakmici, a u Evroligi 14. Tako da je to drugačija košarka", rekao je Dončić.

Ne samo što je kandidat za MVP titulu, već i gura svoj tim naprijed. Apsolutno svi ljubitelji košarke, stručnjaci, novinari, navijači - svi ga vide kao budućeg velikana i igrača koji će ostaviti trag u NBA.

Feniks je tada izabrao Deandrea Ajtona, a Kingsi Marvina Beglija trećeg, dok je Dončića sa trećeg mjesta izabrala Atlanta, ali se i ona prevarila pa je trejdovala Luku u Dalas za Treja Janga i pik iz prve runde drafta.

NBA klubovi su tada dali prednost igračima iz NCAA, ali, kao što smo rekli, poslije bitke su svi generali i jasno je da je pravi izbor bio Luka Dončić, talenat kakav se javlja jednom po generaciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC