• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Idu na Superbol prvi put od 1969: Mahoms plesao pred 76.000 u Kanzasu!

Autor mondo.rs

Izbacili su Petroitse, šokirali Rejvense, poveli 7:17 u Kanzasu, ali... samo su naljutili Patrika Mahomsa.

 Idu na Superbol prvi put od 1969: Mahoms plesao pred 76.000 u Kanzasu! Izvor: Guliver, Jamie Squire/Getty Images North America

Kakav "upad" Tenesija u NFL plej-of i kakav kraj!

Nepredvidljivi (6) Tajtansi kao najslabije plasirani tim AFC konferencije tokom "vajld kard" vikenda šokirali su aktuelne šampione (3) Nju Ingland Petroitse i dobili ih 13:20 na sred "Džilet stadiona", potom doputovali u Baltimor i deklasirali prve nosioce (1) Rejvense pred njihovim navijačima rezultatom 12:28…

...a kada su ove nedjelje uveče istrčali pred 76.000 ljudi obučenih u crveno na "Erouhedu" u Kanzas Sitiju i poveli 7:17 u prvom konferencijskom finalu - do kraja meča uradili su sve što su mogli da ne odu na Superbol.

Tamo će prvi put od 1969. godine igrati (2) Čifsi predvođeni maestralnim kvoterbekom Patrikom Mahomsom i legendarnim trenerom Patrikom Ridom, koji na "minus 10" u drugoj četvrtini nisu paničili već samo nastavili da rade ono što su radili cele sezone - igrali su izvanredno u napadu.

Na kraju, iako se momci Majka Vrebela nisu predavali do kraja duela: Kanzas Siti - Tenesi 35:24 (7:10, 14:7, 0:0, 14:7).

Protiv koga će Čifsi igrati 2. februara na "Hard roku" u Hjustonu, u svom prvom Superbolu od 1969. godine, saznaćemo kada snage u finalu NFC konferencije odmere dve kultne franšize: (1) San Francisko Fortinajnersi i (2) Grin Bej Pekersi.

Taj meč biće odigran u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Kanzas - Tenesi.
Izvor: YouTube

Kanzas Siti nastupio je u prvom ikada Superbol spektaklu 1966. i izgubio 35:10 od Pekersa, da bi tri godine kasnije Čifsi iz drugog pokušaja pobedili Minesota Vajkingse u Nju Orleansu rezultatom 23:7 i osvojili prvu i poslednju titulu od "ujedinjenja" dva takmičenja, NFL i AFL.

Ovaj tim bio je AFL šampion 1962, 1966. i 1969.

Navijači Tajtansa čekaju od 1999. da njihovi ljubimci zaigraju na Superbolu, nadajući se drugačijem ishodu od onog protiv Sent Luis Remsa (16:23) i verujemo da ih je igra kvoterbeka Rajan Tenehila sa početka utakmice uvjerila da bi to moglo da se dogodi već sada.

Junak pobjeda nad Petriotsima i Rejvensima ušao je u ritam u prvoj četvrtini i strpljivo gradio napade, ali su Tajtansi prve poene osvojili šutem Džozefa i potom tačdan trčanjem Henrija. Kada je Mahoms u 15. minutu bacio prvi tačdaun pas na utakmici za Hila, red je bio da Tanehil odgovori istom mjerom i on je to uradio na početku druge četvrtine.

Našao je Kelija u "end zoni" domaćina i... ispostavilo se da je to bilo to od njega na ovom meču.

Novim tačdaun hvatanjem na pas svog kvoterbeka, Hil je smanjio rezultat na tri poena zaostatka za Čifse, a onda je publiku na jednom od najvećih stadiona u SAD razgalio sam Mahoms trčanjem za tačdaun kojim je domaćin prešao u vođstvo.

Mahoms.
Izvor: YouTube

Odbrana Tajtansa odolijevala je u drugoj četvrtini, dok je Tanehilov napad prilično brzo i lako prepuštao posjed rivalu i to je moralo da bude kažnjeno. Kazna je uslijedila poslie samo deset sekundi igre u četvrtoj četvrtini kada je Vilijams istrčao novi tačdaun, a potom Mahoms bacio još jedan savršen paz iza leđa odbrane Tenesija koji je Votkins lako uhvatio na sedam minuta do kraja meča.

Tanehil je tek tada zaigrao na sve ili ništa i na 18 razlike za Kanzas Siti bacio prvi i posljednji tačdaun pas na meču, koji je uhvatio Frikser, međutim u preostalih pet minuta Tenesi nije pronašao još jedan put do "end zone" čime bi dodatno unervozio publiku i otežao posao Ridovom timu.

Slavlje je bilo živopisno.

NFL PLEJOF:

NFC konferencija

"vajld kard" vikend (5. januar)

(4) Filadelfija - (5) Sijetl 9:17
(3) Nju Orleans - (6) Minesota 20:26*

divizijska finala (12. januar)

(2) Grin Bej - (5) Sijetl 28:23
(1) San Francisko - (6) Minesota 27:10

finale konferencije (20. januar)

(1) San Francisko - (2) Grin Bej 0.30 (Sportklub)

AFC konferencija

"vajld kard" vikend (4. januar)

(4) Hjuston - (5) Bafalo 22:19*
(3) Nju Ingland - (6) Tenesi 13:20

divizijska finala (11. januar)

(2) Kanzas Siti - (4) Hjuston 51:31
(1) Baltimor - (6) Tenesi 12:28

finale konferencije (19. januar)

(2) Kanzas Siti - (6) Tenesi 35:24

Superbol (2. februar)

San Francisko/Grin Bej - Kanzas Siti

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC