• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolan poraz Sakramenta: Bjelica pogodio na 1,9 do kraja, ali nije bio kraj!

Autor mondo.rs

"Kraljeve" manje od dve sekunde i jedna dobra odbrana delili od velike pobede u Majamiju, ali nisu uspeli.

 Majami - Sakramento 118:113 NBA rezultati Izvor: Tanjug, Lynne Sladky/AP

Baš teška sezona Sakramento Kingsa!

Ekipa Luka Voltona doživela je na "Dan Martina Lutera Kinga"' poraz koji je opet ogolio velike probleme "kraljeva" -  konfuznu podelu uloga, ogromne oscilacije projektovanih vođa i kao posledicu - manjak samopouzdanja.

Možda će vas zanimati

Centar Kingsa Marvin Begli, koga su birali ispred Luke Dončića na draftu, doneo je ekipi dva puta po šest poena prednosti u završnici četvrte četvrtine, a potom je srpski krilni centar Nemanja Bjelica na 1,9 sekundi do kraja dao jako važan koš za 105:103...

Ali to nije bilo dovoljno!

Majami - Sakramento 118:113 (21:24, 35:34, 20:20, 29:27, 13:8*)

Domaći su u preostalom vremenu odigrali perfektnu akciju u kojoj je centar Majamija Bem Adebajo ostao u reketu protiv nižeg čuvara Korija Džozefa i lako pogodio za izjednačenje i produžetak.

Tako Bjeličin poslednji, 22. poen (uz šest asistencija) ipak nije postao pobedonosni, a ono što je usledilo učinilo je da se i "Beli" i Bogdan Bogdanović (14 poena) hvataju za glavu.

Doduše, "Bogi" je pred produžetak pokušao da donese pobedu trojkom sa deset metara, ali nije bilo realno da tako težak šut uđe sa skoro pola terena.

Adebajo je dominirao u reketima i u dodatnom periodu, ali je Sakramento ipak trojkama Badija Hilda (20 poena, 5/17 za tri) sačuvao nadu da pobedi. I čuvao je tu nadu sve dok Begli i plejmejker Kingsa Dieron Foks nisu odabrali katastrofalna rešenja u poslednjim napadima, pri skoru 116:113.

Lopta je u haotičnom finišu opet došla do Bogdanovića, ali je njegova trojka za izjednačenje bila izblokirana brzom reakcijom Džejmsa Džonsona.

Posle toga, u preostale 4,2 sekunde nije bilo vremena za još jednu reakciju Sakramenta, koji je doživeo peti poraz u nizu i ostao pretposlednji na tabeli Zapadne konferencije, sa skorom 15-28.

Samo je Golden Stejt neuspešniji na Zapadu od ekipe Luka Voltona...

Na drugoj strani, Majami (30-13) je dan posle iscrpljujućeg duela protiv San Antonija i poraza u Teksasu našao snagu da još jednom pokaže koliko ima jak domaći teren.

Majami - Sakramento 118:113
Izvor: YouTube/Amazing Highlights

Majami: Lenard 7, Robinson 12, Džons 7, Adebajo 16 (11 sk), Nan 25 (7 sk, 6 as), Olinik 5, Džonson 22, Dragić 18, Hiro 6.

Sakramento: Bjelica 22 (2/6 za tri, 6 sk, 3 as), Begli 15, Barns 11, Foks 14, Hild 20, Dedmon 6, Ferel 7, Džozef 4, Bogdanović 14 (3/11 zs tri).

U pobedi Hita najefikasniji su bili Kendrik Nan sa 25 poena, Džonson sa 22 i Dragić sa 18, uz loš šut za tri poena (1/6).

Pročitajte sve rezultate maratonske NBA noći u okviru "Dana Martina Lutera Kinga".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC