• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić igra MVP košarku i ljuti se na sebe: Užasne odluke, moram bolje!

Autor mondo.rs

Sa 15,8 poena uz 45,1 odsto u šutu iz igre u novembru do 27 poena uz 59,6 odsto u februaru...

 Nikola-Jokic-posle-Denver-Lejkersi-Donosim-uzasne-odluke-VIDEO Izvor: MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Nikola Jokić nastavio je da podiže formu i, zajedno sa Džamalom Marejom, gura Denver Nagetse u trci sa rivalima iz Los Anđelesa, Lejkersima i Klipersima.

Duel prvog i drugog na Zapadu završen je pobjedom lidera poslije 53 minuta igre u Koloradu.

Nekoliko šansi imali su Nagetsi da izjednače rezultat protiv Lejkersa u dodatnih pet minuta, ali su odluke u napadu bile loše, prije svih ona koju je na 20 sekundi do kraja donio Jokić.

Možda će vas zanimati

Jokić protiv Lejkersa.
Izvor: YouTube

Lejkersi 41-12, Denver 38-17, Klipersi 37-17, Juta 36-18...

Sa gotovo tripl-dabl prosjekom u februaru, u kom je ekipa trenera Majkla Malouna gubila samo u produžecima od Detroit Pistonsa i Lejkersa, Jokić je žestoko iskritikovao samog sebe i priznao da "mora bolje".

"Bila je neizvjesna utakmica, a mi nismo bili konkretni u posljednjim minutama", rekao je Denverov predstavnik na Ol-staru, koji će za vikend biti odigran u Čikagu.

Kada se bude vratio u Kolorado, 19. februara, Somborac će proslaviti 25. rođendan i potom nastaviti borbu za plej-of pozicije u najvažnijem periodu ligaškog dijela sezone. Prethodni, Denver je završio sa skorom 38-17, iza Lejkersa, a ispred Klipersa, dok je Jokić igrao bolje i bolje iz mjeseca u mjesec.

U poređenju sa novembarskim prosjekom od 15,8 poena, deset skokova i 5,8 asistencija, ovaj februarski od 27 poena, 12 skokova i 9,2 asistencije zvuči kao da pripada nekom drugom. Ali, pripada igraču koji je u međuvremenu popravio šut iz igre za 14,5 procenata (sa 45,1 na 59,6), a šut za tri poena za 11,7 procenata (sa 23,6 na 35,3).

Ipak, nije zadovoljan…

"Napravio sam užasne greške na kraju. Kvalitet odluka koje sam donosio bio je loš. Moram bolje u procjenama na terenu", priznao je Jokić koji u šest februarskih utakmica nije imao "dvocifren" prosjek samo u kategoriji koja ne zavisi direktno od njega, a to su asistencije.

Denver - Los Anđeles Lejkers 116:120
Izvor: Youtube/MLG Highlights

U utakmici diskutabilnog sudijskog kriterijuma, Jokić je isprovociran jednom odlukom rano u trećoj četvrtini snažno udario loptom o parket, dobio tehničku - odnosno četvrtu ličnu - i morao na vanredno na klupu. U "clutch" završnici morao je da se čuva u duelima sa Dejvisom, dobio je lakat u lice od Džejmsa i zabiležio presudnu izgubljenu loptu u produžetku.

Za razliku od Mareja, koji je namjestio ruku od povratka iz povrede, ostatak Malounovog tima nije briljirao u šutu iz igre protiv Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i ostalih.

Dok analitičari osuđuju pasivnost generalnog menadžera Nagetsa, Arturasa Karnišovasa, zbog toga što "prije isteka roka za trejdove nije obezbijedio Jokiću podršku kakvu zaslužuje", evidentno je da će igra Malounovog tima u drugom uzastopnom nastupu u plej-ofu zavisiti od srpskog centra i kanadskog šutera.

Ako pitate Jokića, to je sasvim dovoljan razlog za optimizam.

"Niko ne voli da izgubi, ali izgubili smo od nevjerovatnog tima, jednog od najboljih u ligi trenutno. Ali, kada pogledam tabelu, dopada mi se ono što vidim", rekao je reprezentativac Srbije, koji je "dobio" lakat od Džejmsa u jednom trenutku, ali to nije pominjao u komentaru utakmice.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC