• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najboljih svih vremena savjetuje: Suditi kao da VAR ne postoji

Autor mondo.ba/Anadolija

''Glavni sudija mora da zna sve o igri, analizirajući video-snimke kako bi se upoznao sa taktikom i karakteristikama igrača'', rekao je Pjerluiđi Kolina

 Kolina suditi kao da VAR ne postoji Izvor: MN PRESS

Bivši fudbalski sudija, Italijan Pjerluiđi Kolina, po mnogima jedan od najboljih djelilac pravde u ovom sportu svih vremena, izjavio je da arbitri moraju da donose odluke kao da VAR ne postoji jer je on u upotrebi samo u slučaju korekcije.

Možda će vas zanimati

Kolina je danas predsjednik Sudijske komisije Svjetske fudbalske federacije (FIFA), a za italijanske medije je pričao o primjeni novih tehnologija u fudbalu.

''Glavni sudija mora da odlučuje da tehnologija ne postoji. Cilj nam je da nam VAR ne treba jer su odluke tačne i na tome radimo sa sudijama. Sudije znaju da postoji 'osigurač' koji bi mogao da im pomogne da isprave grešku. Glavni sudija mora da zna sve o igri, analizirajući video-snimke kako bi se upoznao sa taktikom i karakteristikama igrača. U moje vrijeme to je rađeno povremeno, a danas je to sastavni dio pripreme sudija za utakmice'', rekao je Kolina.

Italijan je danas napunio 60 godina, a u svijetu fudbala je upamćen kao ponajbolji arbitar koje je fudbal mogao da ponudi.

Tokom sudijske karijere čak sedam puta je bio proglašen za najboljeg sudiju Serije A, a 2011. godine je primljen u Kuću slavnih italijanskog fudbala.

Sudio je, između ostalog, finale Olimpijskih igara 1996. godine, epsko finale Lige šampiona između Mančester junajteda i Bajerna 1999. i borbu za zlato na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, u kojoj su se sastali Brazil i Njemačka.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC