• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knežević nakon poziva među "zmajeve": Čast je kada te zove selektor!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Draško Knežević u izjavi za MONDO izjavio da je srećan zbog poziva u reprezentaciju BIH, ali da mu je žao zbog povrede Nemanje Gordića i poželio brz oporavak igraču Partizana

 Draško Knežević poziv reprezentacija BIH kvalifikacije Eurobasket 2021 Izvor: druga.aba-liga.com/KK Split/Ivica Cavka

Selektor košarkaške reprezentacije BIH Vedran Bosnić suočio se sa problemima pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2021 i duela sa Letonijom i Grčkom.

Zbog povrede je morao da otkaže iskusni Nemanja Gordić, a Baskonije nije pustila Ajdina Penavu, pa je morao da uputi naknadne pozive.

Možda će vas zanimati

Dobili su ih košarkaši Sutjeske iz Nikšića, Draško Knežević i Ismet Sejfić.

Knežević je u izjavi za MONDO rekao da mu mnogo znači poziv selektora BIH, posebno zbog činjenice da je samo još jednom, kod selektora Duška Ivanovića, pozvanu među „zmajeve“.

"Počastvovan sam u svakom slučaju. Uvijek je čast kada te pozove selektor reprezentacije na okupljanje. Žao mi je zbog Nemanje, mi smo odlični drugari, znamo se iz još iz perioda kada smo bili članovi Igokee. Nadam se da će se oporaviti što prije. Dobio sam poziv i potrudiću se da ga svojim radom opravdam“, rekao je plejmejker Sutjeske iz Nikšića.

Knežević još čeka debi u dresu reprezentacije s obzirom da je kod ivanovića bio član selekcije, ali nije upisao nastup.

"Sport je vječito dokazivanje. Tako i ja uvijek želim da se dokazujem i sasvim normalno je da se nadam da ću dobiti priliku da debitujem“, rekao je Knežević.

Selekcija BIH kvalifikacije će početi 21. februara duelom sa Letonijom u Rigi, a tri dana kasnije igraće u tuzlanskom Mejdanu protiv Grčke.

"Kada su u pitanju očekivanja mogu samo da kažem da borba ne smije izostati. Po mom mišljenju samo maksimalnom borbom i zalaganjem možedmo da nadomjestimo kvalitet u odnosu na protivnike“.

Knežević igra vrlo dobru sezonu u Sutjeski i prosječno bilježi 14,5 poena i 4,7 asistencija po utakmici. U prošlom kolu odigrao je partiju sezone upisavši 27 poena i sedam asistencija protiv Splita.

Nikšićani su tri kola prije kraja šesti na tabeli Druge ABA lige sa skorom devet pobjeda i deset poraza, odnosno pobjedom manje od Splita i Rogaške koji zauzimaju četvrtu poziciju koja vodi u plej-of.

Do kraja regularnog dijela Sutjeska će dočekati Helios i Dinamik i gostovati kod Širokog, a Knežević smatra da imaju šanse da izbore plej-of.

"I dalje postoji šansa da izborimo plej-of i nećemo odustajati do samog kraja. Pobjedom protiv Širokog u gostima mislim da bismo obezbijedili tu četvrtu poziciju, ali neće biti lako, jer Široki igra odlično kod kuće. Ipak, potrudićemo se da odradimo sezonu do kraja i ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je Knežević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC