• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U penziju odlazi i Garnetova ''petica''

Autor mondo.rs

Boston Seltiksi odlučili da povuku iz upotrebe broj 5, u čast Kevina Garneta.

 NBA-liga-Boston-Seltiksi-povlacenje-dres-broj-pet-Kevin-Garnet Izvor: Jared Wickerham/Getty Images North America, Getty Images/Jared Wickerham

Tokom meča koji su boston Seltiksi igrali protiv Los anđeles Lejkersa, klub iz Masačusetsa objavio je da će u istoriju otići zeleni dres sa brojem pet, koji je godinama nosio Kevin Garnet.

Kelti su nakon produžetaka savladali Lejkerse (141:133), a važno obaveštenje su imali tokom tog susreta. Legendarni košarkaš, osvajač šampionskog prstena iz 2008. godine, dobiće veliko priznanje.

Možda će vas zanimati

Košarkaš koji je u karijeri odigrao 21 sezonu u NBA ligi promenio je tokom tog perioda tri kluba. Prvih 12 sezona je bio član Minesote, u kojoj je odigrao i poslednju sezonu, a između je igrao za Boston (6 sezona) i Bruklin (2 sezone).


Šampion sa ekipom Bostona iz 2008. godine, igrač koji je pokrivao pozicije krilnog centra i centra u toku svoje više od dve decenije duge karijere, dobiće ogromno priznanje od kluba u kom je ostavio dubok trag.

arnet je tokom rperezentativne karijere osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a u NBA ligi je stekao status legende. Igrao je na 15 Ol-star takmičenja, 2003. godine je bio i MVP Ol-star meča, a godinu dana kasnije je bio MVP regularnog dela NBA lige.

Tokom šampionske sezone u dresu Bostona, Kevin Garnet je odigrao 71 meč u regularnom delu i 26 mečeva u plej-ofu. Tokom ligaškog takmičenja je beležio 18.8 poena i 9.2 skoka po utakmici, da bi u doigravanju upisivao 20.4 poena i 10.5 skokova.

Šampionska titula iz 2008. godine je poslednja, 17. koju je osvojio Boston. Jedna od naprepoznatljivijih franšiza u istoriji lige je pre ''petice'' koju je nosio Kevin Garnet povukla 22 broja svojih legendarnih košarkaša.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC