• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlučila "šarena": Bertans je sipao trojke, ali titula ide u Sakramento!

Autor mondo.rs

Davis Bertans otišao je do finala takmičenja u brzom šutiranju trojki, ali se tamo vodila dramatična borba između Badija Hilda i Devina Bukera - do posljednje lopte. Pogledajte.

 NBA-All-Star-2020-finale-sutiranja-trojki-Bertans-Hild-i-Buker-VIDEO Izvor: Tanjug, David Banks/FR165605 AP

Badi Hild imao je još jednu, posljednju loptu u rukama.

Namjestio se. Napravio malo dužu pauzu. Odrazio i pogodio.

Važilo je dva poena, pa je usput i pobijedio!

Možda će vas zanimati

Od naredne sezone najplaćeniji igrač Sakramento Kingsa osvojio je laskavu titulu šampiona u brzom šutiranju trojki rano jutros u Čikagu, poslije neizvjesne finalne serije u kojoj je Devin Buker malo prije toga sakupio 26 poena.


Bio je to ozbiljan izazov koji je pred Hilda postavio najbolji igrač Finiks Sansa, ali za razliku od trećeg finaliste, momak sa Bahama nije popustio pod pritiskom.

Krov dvorane umalo nije "popustio pod pritiskom" kasnije te večeri, tokom okršaja Derika Džonsa Džuniora i Arona Gordona u finalu takmičenja u zakucavanju, poslije koje je poraženi poručio da se više neće vraćati na zaletište.

Izvor: Guliver, Jonathan Daniel/Getty Images North America

Buker, koji je prošle godine u Šarlotu osvojio titulu uz novi rekord (28 poena), ove sezone pozvan je naknando u Čikago, da bi zamijenio povređenog Demijana Lilarda i u šutiranju trojki i u "velikoj" utakmici u noći između nedjelje i ponedjeljka (3.00, TV Arenasport).

Davis Bertans takođe je pogodio za 26 poena u prvoj rundi, jedan manje od dvojice rivala sa Zapada, što je bilo sasvim dovoljno za ulazak u finale u konkurenciji Zeka Lavina iz Čikago Bulsa (23), Džoa Herisa iz Bruklin Netsa (22), Dankana Robinsona iz Majami Hita (19), Devontea Grema iz Šarlot Hornetsa (18) i Trea Janga iz Atlante Hoks, koji se propisno obrukao sa svega 15 poena iz 25 šuteva.

Međutim, kada je na otvaranju finalne serije trebalo ponoviti rezultat iz kvalifikacija, pa i biti bolji, litvanski šuter iz redova Vašington Vizardsa stigao je samo do 22 boda.

Buker je lako nadmašio Bertansa, Hild ne tako lako Bukera - presudila je posljednja, šarena lopta koja vrijedi "duplo"!

NBA All Star, finale za tri poena: Hild, Bertans i Buker.
Izvor: YouTube

Bila je to odlična uvertira za atraktivno finale takmičenja u zakucavanju.

Hild je tako postao drugi košarkaš u istoriji Sakramento Kingsa sa titulom najboljeg trojkaša na Ol-staru, poslije srpskog asa Peđe Stojakovića.

On je prvi put pobijedio konkurenciju 2002. u Filadelfiji, pa odbranio titulu godinu dana kasnije u Atlanti, mada sadašnji asistent generalnog menadžera "kraljeva" ima i dva druga mjesta.

"Trojkaš" je otišao u Kaliforniju, ostale dvije laskave titule i predigri Ol-star meča pripale su košarkašima Majami Hita, Deriku Džonsu Džunioru i Bamu Adebaju.

Izvor: Tanjug, David Banks/FR165605 AP

Sa svojih 206, "četvorka" Majamija kao od šale rješavala je prepreke i zabilježila bolje vrijeme od bekova Patrika Beverlija iz L. A. Klipersa, Spensera Dinvidija iz Bruklin Netsa, Šaja Gildžus-Aleksandera iz Oklahoma Siti Tandera i Derika Rouza iz Detroit Pistonsa, kao i krila Krisa Midltona iz Milvoki Baksa i Džejsona Tejtuma iz Boston Seltiksa.

Hitov 14. "pik" sa drafta 2017. bio je bolji i od dvojice "teškaša" svojih gabarita, Paskala Siakama iz Toronto Reptorsa i Domantasa Sabonisa iz Indijana Pejsersa.

Pogledajte...

NBA All Star skills challenge.
Izvor: YouTube

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC