• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona ubacila 17 trojki u Laktašima i stigla do važne pobjede za opstanak!

Autor mondo.ba

Zagrepčani sa 17 ubačenih trojki u Laktašima slavili na otvaranju 21. kola ABA lige - 84:97.

 Igokea - CIbona 84:97, ABA liga, 21. kolo Izvor: KK Igokea, Nenad Vuruna

Igokea nije uspjela još da teoretski osigura opstanak u ABA ligi.

Na oproštaju od domaće publike u Laktašima u ovoj sezoni, Cibona je dalekometnom paljbom izvan linije 6.75 stigla do važne pobjede i izjednačila se po broju pobjeda sa Igokeom - 84:97 (27:23, 21:33, 19:24, 17:17).

Sve oči navijača Zagrepčana i Aleksandrovčana biće u subotu usmjerene ka Baru, gdje Mornar dočekuje Krku i u slučaju trijumfa crnogorske ekipe, "igosi" i "cibosi" će izbjeći baraž!

Ključne za pobjedu gostiju iz Hrvatske bile su trojke, čak njih 17 iz 30 pokušaja, od kojih su čak devet igrača pogađali izvan linije 6.75.

U gostujućem timu najefikasniji su bili Matic Rebec i Ivan Novačić sa po 16 poena, Roko Prkačin je upisao pogodak manje, dok su kod Igokee najbolju partiju pružili Sava Lešić i Marko Tomas sa po 15 koševa. Kinan Evans je ubacio 13, a Dalibor Ilić i Majkl Grin po dva poena manje.

Plej Igokee Majkl Grin je prodorom i polaganjem uz dodatno bacanje otvorio utakmicu u Laktašima, gdje je domaćin na startu vodio 8:3, međutim, sredinom prve četvrtine uzvratili su "cibosi" zahvaljujući trojkama Matica Rebeca i Marina Rozića (13:19).

Ipak, uslijedio je preokret izabranika Dragana Bajića, za koji je najzaslužniji bio Marko Tomas, odnosno serija 10:0 za vođstvo od četiri razlike na kraju prve četvrtine - 27:23.

Zagrepčani su uzvratili serijom od 10:1 početkom drugog perioda zahvaljujući trojkama Josipa Bilinovca i Tonija Katića, pa je morao da reaguje i strateg "igosa" minutom odmora, pri vođstvu gostiju iz Hrvatske (30:36).

Do odlaska na odmor, briljirao je Slovenac u dresu Cibone, Matic Rebec, sa fantastičnim učinkom od 16 koševa i to sa samo jednim promašajem! Solidnu partiju pružio je Josip Bilinovac sa devet poena, ali gosti su pogodili čak 10 trojki iz 17 pokušaja i to je glavni razlog što izabranici Ivana Velića vodili u Laktašima.

Dalekometna paljba je radila i u drugom poluvremenu...

Gosti su prvi stigli do dvocifrene prednosti početkom trećeg kvartala, da bi potom serijom od 8:0 uz trojke Majka Grina i Milana Vulića, Igokea smanjila na samo "minus dva", pa je Ivan Velić pozvao tajm-aut (56:58).

Zaustavili su "cibosi" potom nalet domaćina i održavali vođstvo sjajnim šutem (dvije nove trojke Roko Badžima), da bi i poentiranjem Roka Prkačina ponovo stekla "plus 10" na minut i po do kraja četvrtine (65:75), a potom i na 12 poena viška što je dotad bila najveća razlika.

U posljednjoj sekundi je dosuđena tehnička greška treneru Igokee, koji je protestovao zbog nedosuđenog faula nad Kinenom Evansom, pa je u odlučujućih 10 minuta utakmice Igokea ušla sa deficitom od 13 razlike (67:80)

U uvodu posljednjeg perioda, Cibona je otišla na +17 što je bilo nenadoknadivo za Aleksandrovčane. Pokušavao je Dragan Bajić da tajm-autom na pet minuta do kraja trgne svoj tim, koji nije imao rješenja za šuterski raspoložene goste, ali bilo je prekasno...

IGOKEA: Evans 13, Simeunović, Lešić 15, Nikolić, Grin 11, Ilić 11, Kočić, Tomas 15, Gagić 9, Vulić 3, Mustapić 7.

CIBONA: Bilinovac 11, Rebec 16, Katić 8, Bundović 6, Vucić 2, Novačić 16, Prkačin 15, Badžim 8, Rozić 3, Ljubičić 3, Gibson 9, Ramljak

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC