• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga BiH: Široki pregazio "fenjeraša'', Sarajlijama bodovi u Mrkonjić Gradu

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion BiH je Vogošću savladao razlikom od ČAK 58 poena. OKK Spars Realway zahvaljujući dobrom prvom poluvremenu uknjižio pobjedu nad Mladosti.

 Liga BiH košarka 20. kolo Izvor: Fena/Arhiv

Prvog dana vikenda odigrano je pet utakmica 20. kola košarkaške lige BiH, a najubjedljviju pobjedu upisao je aktuelni šampion, Široki Brijeg, koji je na ''Pecari'' deklasirao ''fenjeraša'' Vogošću – razlikom od 58 poena!

Možda će vas zanimati

Nakon 40 minuta, na semaforu je bio ispisan rezultat 134:76, a u domaćem sastavu su se svi igrači upisali u strijelce, osim Darija Drežnjaka.

Prednjačio je Jure Zubac sa 24 poena, Josip Batinić je postigao 21, a Ivan Karačić 19 poena. Kod gostiju, ''simultanku'' je odigrao Džej Vilijams, koji je postigao skoro polovinu poena za Vogošću – 33, dok je drugi strijelac tima bio Mujo Tuljković sa 17 poena.

OKK Spars Realway je trijumfovao u Mrkonjić Gradu, a da će tako biti, moglo je da se nasluti već poslije prve dvije četvrtine, nakon kojih je rezultat glasio 34:46.

Na kraju, aktuelni osvajač Kupa BiH i prošlosezonski finalista plej-ofa za šampiona BiH trijumfovao je rezultatom 73:80.

Adin Vrabac je u pobjedi učestvovao uz 22 poena, dok je Kenan Kamenjaš postigao 19. Domaćima nije pomogla ni odlična partija Stefana Mijovića, koji je sa 23 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

Zrinjski je u Mostaru savladao Bratunac rezultatom 94:82, debitant u eliti Promo iz Donjeg Vakufa je nadigrao Leotar (79:75), a pred domaćom publikom je trijumfovala i Čapljina i to nad Slobodom- rezulat je glasio 74:72.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti Kakanj i Igokea.

LIGA BiH – 20. kolo

Široki – Vogošća 134:76

Promo – Leotar 79:75

Mladost – OKK Spars Realway 73:80

Zrinjski – Bratunac 94:82

Čapljina – OKK Sloboda 74:72

U ponedjeljak:

Kakanj – Igokea

TABELA: Igokea (-1) 36, Široki 36, Spars 34, OKK Sloboda 31, Bratunac 30, Leotar 30, Zrinjski 29, Čapljina 29, Mladost 28, Promo 28, Kakanj (-1) 26, Vogošća 20.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC