• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA 2: Široki bez plej-ofa, Spars izborio opstanak!

Autor mondo.ba

Bh. predstavnici su završili učešće u ABA 2 ligi za ovu sezonu. Neki su ispunili cilj, a neki ne.

 ABA 2 liga 22. kolo Spars Sloboda Split Široki Izvor: Promo/ABA 2/OKK Spars Realway/Muhidin Hodžić

OKK Spars Realway uspio je u svojim namjerama – Široki Brijeg nije.

Epilog je to posljednjeg, 22. kola ABA 2 lige, u kojem je sarajevski klub, aktuelni osvajač Kupa BiH i prošlosezonski finalista plej-ofa za šampiona BiH, savladao u dvorani na Grbavici ekipu tuzlanske Slobode rezultatom 84:70 i na kraju ostvario željeni cilj zvani opstanak u drugom po jačin regionalnom košarkaškom takmičenju.

Možda će vas zanimati

Igračima Nedima Džemića je u prilog išao i poraz Novog Pazara od lidera Borca (92:76), pa se nakon 22 runde stvorio krug od tri tima koja su imala učinak od osam pobjeda i 14 poraza s obzirom da je i Dinamik poražen od Sutjeske (76:69).

U tom krugu, najlošiji međusobni omjer ima Novi Pazar (Dinamik 3-1, OKK Spars Realway 2-2, Novi Pazar 1-3), koji tako u narednoj takmičarskoj sezoni neće bio dio ABA lige.

Domaće je do pobjede predvodio kapiten Adin Vrabac sa 20 poena, dok je 17 postigao Nedim Buza. Za Slobodu, Vladimir Tomašević je upisao 24 poena.

Aktuelni šampion BiH, Široki Brijeg, imao je jedan drugi cilj – zvao se plej-of, ali će ipak za to morati da sačeka neku drugu priliku.

Izvor: Ivica Cavka

Širokobriježani su večeras gostovali Splitu, koji je trijumfovao rezultatom 78:76 i na kraju poslao bh. ekipu na peto mjesto, koje ne vodi u doigravanje za ulazak u elitno ABA društvo.

Nakon dvije četvrtine, igrači Hrvoja Vlašića su za ''žutima'' zaostajali 18 poena (48:30) i izgledalo je da su im već tad ''sahranjene'' sve nade u povoljan rasplet. Ipak, odlično odigranom trećom dionicom (6:20), Širokobriježani su se vratili u meč, a potom rezultatom 70:73 na 80 sekundi do kraja.

Međutim, Split je uzvratio mini-serijom 5:0 a potom i bio prisebniji u samoj završnici, a u posljednjem napadu Širokog Brijega Goran Filipović je promašio šut za tri poena.

Najefikasniji je u ekipi bh. predstavnika bio Filip Kraljević sa 22 poena.

Plasman u polufinale ABA 2 lige tako su izborili Borac iz Čačka, Split, MZT i Sutjeska. U polufinalu, koje se igra po principu 1-1-1, sastaće se Borac i Sutjeska, odnosno Split i MZT.

Finale se igra po principu 2-2-1, šampion će se plasirati u elitni razred regionalne košarke, dok će poraženi finalista morati da igra baraž sa timom koji zauzme pretposljednje mjesto u ligaškom dijelu ABA lige.

Prvi polufinalni mečevi igraće se sljedeće sedmice.

ABA 2 – 22. kolo

Split – Široki 78:76

Sutjeska – Dinamik 76:69

Borac – Novi Pazar 92:76

MZT – Lovćen 1947 Bemax 75:74

OKK Spars Realway – OKK Sloboda 84:70

Sutra:

Rogaška – Helios (19.00)

TABELA: Borac 20-2, Split 13-9, MZT 13-9, Sutjeska 12-10, Široki 11-11, Lovćen 1947 Bemax 10-12, Rogaška (-1) 10-11, OKK Sloboda 9-13, Novi Pazar 8-14, Dinamik 8-14, Helios (-1) 9-12, OKK Spars Realway 8-14.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC