• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarka staje u Evropi i SAD, a u Kini počinje: Igrači dobili ultimatum?

Autor mondo.rs

Prema posljednjim informacijama, košarkaška liga u Kini mogla bi da bude "restartovana" za dvije nedjelje. Igračima poslata poruka da se ovog vikenda odazovu.

 Kineska-liga-u-kosarci-ponovo-pocinje-kraj-pauze-Raduljica Izvor: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Evropa je u petak proglašena centrom globalne pandemije virusa korona. U Kini su najteži dani prošli, pa se život u toj zemlji polako vraća u normalu.

To se odnosi i na sport.

Možda će vas zanimati

Dok su u Evropi i Americi utakmice odlagane ili otkazivane, a sezone nekih takmičenja naglo završavane, u Kini se spremaju za nastavak takmičarske 2019/20. Bar u košarci.

Sezona započeta 1. novembra navodno bi mogla da bude uskoro nastavljena, jer je objavljeno da su igrači dobili instrukcije da se predstojećeg vikenda vrate u klubove i pripreme za utakmice.

Kinesko prvenstvo pauzirano je u januaru, igrači su raspušteni i mnogi među njima sada ne planiraju da se vraćaju. Jedan od njih je nekadašnji NBA bek Lens Stivenson (29), koji ovih dana pregovara o svom trećem povratku u Indijanu, iako je neizvjesno kada će i da li će u Americi sezona biti nastavljena.

Za to vrijeme, prošlosezonski igrač Lejkersa i dalje je zvanično član Lijaonina i to će ostati sve dok FIBA ne izda pismenu potvrdu ("Letter of clearance") da je slobodan. A, to još nije dobio nijedan igrač u Kini.

Poznato je da kapiten srpske reprezentacije Miroslav Raduljica igra u Kini od 2017. godine, kao i da je srpski stručnjak Aleksandar Kesar nedavno preuzeo Fidžijan.

U Aziji bi uskoro ponovo mogli da se suprotstave timovima za koje igra još nekoliko bivših NBA igrača, poput Džeremija Lina (na slici), koji je član Peking Daksa, ili Tajlera Hensbroua, krilnog centra Guangdžoua.

Naravno, pod uslovom da se svi vrate u Kinu iz sada ugroženijih dijelova svijeta.

U poruci igračima, najavljeno je da će sezona biti restartovana početkom aprila i da će svi timovi u naredne dvije nedjelje imati obavezu da se spreme za nastavak sezone.

Kako će ta sezona izgledati?

Prema saznanjima američkih novinara, u Kini razmatraju nekoliko opcija, poput onih da svi timovi igraju u dva grada do kraja, uz kraći raspored i u praznim dvoranama, u kojima preventivno neće biti navijača.

Uz to, kineska liga navodno preti doživotnim suspenzijama igračima koji ne namjeravaju da se vrate u završnici sezone, kao i agencijama koje ih zastupaju. One navodno dvije do tri godine neće moći da rade pod uslovom da se njihovi klijenti ne odazovu pozivu svojih kineskih timova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC