• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rastanak nakon 13 godina: Zahovič više nije sportski direktor Maribora

Autor mondo.ba

Na ovu funkciju nekadašnji slovenački reprezentativac imenovan je prvog avgustovskog dana 2007. godine

 Zlatko Zahovič više nije sportski direktor Maribora Izvor: Graham Chadwick/Getty Images Europe

Rođen  u Mariboru 1971. godine, proslavljeni slovenački internacionalac Zlatko Zahovič je nakon bogate igračke karijere obavljao ulogu sportskog direktora u istoimenom klubu.

Na tu funkciju nekadašnji ofanzivni vezista stupio je sad već daleke 2007. godine, a danas je petnaestostruki osvajač titule u slovenačkoj ligi i aktuelni šampion ove zemlje objavio da je saradnji Zahovića i kluba došao kraj.

Možda će vas zanimati

''Završena je priča koja je započeta 1. avgusta 2007. godine. Sa Zlatanom smo se rastali na prijateljski način. Odluka je donesena na njegovu inicijativu i sporazumnim razlazom stavljena je tačka na našu saradnju. S obzirom na stanje koje po pitanju koronavirusa vlada i u našoj zemlji, nismo bili u mogućnosti da odluku o rastanku sa Zahovićem saopštimo na zvaničnoj konferenciji za novinare. Maribor se zahvaljuje Zlatanu Zahoviču za nemjerljiv doprinos u politici kluba koja je donijela brojne trofeje i postavila klub na mapu Evrope'', navedeno je u saopštenju slovenačkog kluba.

Zahovičev prvi klub po odlasku iz Slovenije bio je beogradski Partizan, čiji dres je nosio od 1989. do 1993. godine, uz izuzetak od jedne sezone koju je proveo na pozajmici u zrenjaninskom Proleteru.

Preselio se potom u Portugal, gdje je igrao za Vitoriju i Porto, odakle je 1999. godine prešao u Grčku, u Olimpijakos

U klubu iz Pireja proveo je godinu dana, a sljedeća stanica bila mu je Valensija. I među ''šišmišima'' se zadržao jednu sezonu, da bi u ljeto 2001. došao u Benfiku, gdje je igrao do početka 2005. godine.

Posljednji klub u karijeri nije mu bio neki od sličnih evropskih velikana, već – slovenački četvrtoligaš Limbuš Pekre, za koji je igrao u sezoni 2008-09.

Sa reprezentacijom Slovenije, za koju je odigrao 80 utakmica i postigao 35 golova, učestvovao je na dva velika takmičenja – Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji (pamti se kultna utakmica sa Jugoslavijom, kada je Slovenija ispustila prednost od tri gola, od čega je Zahovič postigao dva) i Mundijalu dvije godine kasnije u Japanu i Južnoj Koreji.

Kad je u pitanju ABA liga za muškarce, ranije je objavljeno da se obustavljaju sve aktivnosti u narednih trideset dana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC