• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin grabi ka prvom timu Cedevita Olimpije: Potpisao profi-ugovor!

Autor mondo.ba

Nije mogao da poželi ljepši poklon za punoljetstvo

 Aleksa Gatarić Cedevita Olimpija profi ugovor Izvor: MN PRESS

Banjalučanin Aleksa Gatarić stigao je prije 18 mjeseci u tabor Cedevite, nastupajući prethodno za mlađe selekcije banjalučkog Rukija, inače jednog od najvećih rasadnika košarkaških talenata u gradu na Vrbasu.

Mladi bek u aprilu je proslavio 18. rođendan, a ni sam, vjerovatno, nije mogao da poželi ljepši poklon – potpisao je prvi profesionalni ugovor sa noformiranom Cedevita Olimpijom!

Možda će vas zanimati

2018. godine Gatarić je predvodio bh. tim do srebne medalje na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 16 godina, bilježivši prosječno 11.4 poena, 4.9 skokova i 4.3 asistencija po utakmici.

Zagrepčani su "nanjušili" kvalitet i doveli ga u svoj tabor, a tokom ove sezone je nastupajući za ekipu Cedevita Junior na 16 mečeva u hrvatskom prvenstvu bilježio učinak od 6.9 poena, 2.1 skoka i 1.8 asistencije.

"Ponosni smo što je Aleksa Gatarić izabrao naš klub sa kojim će potpisati prvi profesionalni ugovor. Aleksa se prije dvije godine preselio u Zagreb i bili smo u mogućnosti da pratimo njegov razvoj i sa navršenih 18 godina ponudili smo mu mogućnost da ovdje nastavi karijeru. I dalje će biti u ekipi Cedevita Junior, ali uz predan rad, sigurno će biti u prilici da se vrlo brzo priključi najjačem pogonu", rekao je za zvanični sajt kluba direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec.

Da je Cedevita Olimpija povukla pravi potez, potvrđuje i proslavljeni slovenački košarkaš, a sada sportski direktor novoformiranog kluba Sani Bećirović.

"Uz Mateja Bošnjaka, Aleksa je još jedan biser koji je bio dio ekipe Cedevita Junior i potpisao ugovor o profi-saradnji. Nastaviće se da se razvija u Zagrebu, u mladom timu, ali sam uvjeren da će vrlo brzo doći u Ljubljanu i zadužiti dres prvog tima. Radi se o veoma talentovanom igraču koji je privukao pažnju na sene na evropskim nacionalnim takmičenjima i raduje nas činjenica da je odabrao baš nas kao sredinu gdje bi igru mogao da digne na još veći nivo".

Aleksa Gatarić
Izvor: Cedevita Olimpija Ljubljana

A šta poručuje Aleksa?

"Velika je čast uopšte dobiti priliku da potpišete profi-ugovor sa ovim klubom. Još od dolaska u Zagreb, moj cilj je bio da jednog dana budem dio seniorskog tima i ka tome idem, zahvaljujući predanom radu. Sad je na meni da se dodatno dokažem kroz Cedevitu Junior, koja je sjajna sredina za razvoj mladih, i učiniću sve da pokucam na vrata najjače ekipe", poručio je Gatarić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC