• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Borac: Bez medija tokom prve nedjelje treninga

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki klub nije dobio potvrdu nadležnog ministarstva za prisustvo "sedme sile". Tokom prve nedjelje, radiće se na uvodnim treninzima, ali i definfekciji stadiona.

 FK Borac bez medija prva nedjelja treninga Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske obavijestilo je prošle sedmice sve sportske saveze da, poštujući mjere institucija zbog pandemije korona virusa, sa treninzima mogu da počnu od ponedjeljka, 18. maja.

"U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske smo izradili obavezne mjere koje će organizatori treninga morati poštovati u smislu realizacije trenažnih aktivnosti, a sve s ciljem zaštite zdravlja svih učesnika u sportu, te uspostavljanja redovnih aktivnosti sportskih organizacija Republike Srpske", navedeno je u dopisu Ministarstva, objavljenom 8. maja.

Možda će vas zanimati

Za vraćanje u trenažni proces polako se vraća i Fudbalski klub Borac, a tokom dana iz kluba je potvrđeno da predstavnicima medija neće biti dozvoljeno prisustvo treninzima tokom prve, "post-pandemijske" trenažne sedmice.

"Tokom naredne sedmice neće biti moguće prisustvovati treninzima i uzimati izjave igrača jer klub za to nije dobio dozvolu Ministarstva. Tokom prve sedmice rada, radiće se testiranja igrača, te će se vršiti dezinfekcija stadiona i obavljati uvodi u zajedničke treninge jer će se u prvoj fazi treninzi izvoditi u manjim grupama", rečeno nam je iz kluba.

Fudbalska Premijer liga BiH suspendovana je polovinom marta zbog pandemije korona virusa, a Borac se u trenutku prekida nalazio na četvrtom mjestu.

Do kraja takmičenja trebalo bi da se odigra još 11 kola, ali će to biti teško izvodljivo, nakon ponovljenog stava ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića, koji je danas podvukao da sportskih dešavanja na tlu Republike Srpske bilo kakve vrste neće biti prije 1. jula.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC