• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako državna vlast odluči da nema fudbala, šta mi tu možemo?!"

Autor mondo.ba

"Ako državne institucije odluče da se ne igra, šta mogu klubovi, lige, nacionalni savezi?! UEFA će poštovati sve odluke vlada zemalja njenih članica", poručio je danas prvi čovjek evro-fudbala Aleksander Čeferin

 Čeferin UEFA nema ovlaštenja da zabrani odluke o prekidu prvenstava Izvor: MN PRESS

Nakon što je Belgija zbog pandemije korona virusa proglasila kraj šampionata i imenovala Briž za šampiona, Evropska fudbalska federacija oštro je reagovala.

Iz evropske kuće fudbala prvo su zaprijetili ostalim savezima da bi mogli da ostani bez mjesta u Ligi šampiona i Ligi Evrope ukoliko postupe kao Belgijanci i "preuranjeno odluče da stave tačku na sezonu". Ipak, malo po malo, UEFA je ublažavala stav, dolazili su mirniji tonovi iz Niona, a posljednji stavovi potvrđeni su danas, izjavom predsjednika ovog tijela Aleksandera Čeferina.

Možda će vas zanimati

Prvi čovjek evropskog fudbala istakao je da UEFA nema ovlaštenja da zabrani državnim institucijama eventualne odluke o prekidima sezona u nacionalnim šampionatima.

Osim Belgijanaca, kraj su "svirali" i Holanđani, koji su poništili sezonu, dok su stopama Belgije krenuli Francuzi, pa je šampion postao Pari sen Žermen.

"Za UEFA je važno da znamo konačno stanje, odnosno ko će igrati u narednoj sezoni u evropskim klupskim takmičenjima. Smatram da su neke zemlje preuranjeno prekinule sezonu jer situacija može umnogome da se popravi i da se igraju utakmice. Ne znam koliko je dobro klubovima u nekim zemljama da pauziraju do avgusta. Međutim, ako državne institucije odluče da se ne igra, šta mogu klubovi, lige, nacionalni savezi?! UEFA će poštovati sve odluke vlada zemalja njenih članica. Prekidi nekih šampionata neće uticati na takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope", izjavio je Slovenac na čelu UEFA.

Kada je riječ, između ostalog, o ligama "petice", njemačka Bundesliga će se nastaviti sutra, u italijanskoj Seriji A najavljen je štrajk klubova, dok bi španska Primera i engleska Premijer liga trebalo da se nastave u junu.

Jedina iz ovog ranga, francuska Liga 1, završena je nakon odluke državnog vrha da se na tlu ove zemlje zabrane sva sportska dešavanja do prvog septembra, pa je za šampiona proglašen Pari sen Žermen.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC