• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar iz Banjaluke "odsvirao" kraj Premijer lige BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Koliko god svi željeli da se sezona u šampionatu Bosne i Hercegovine odluči na zelenom travnjaku, to ipak neće biti moguće.

 Komentar: Ministar iz Banjaluke Alen Šeranić "odsvirao" kraj Premijer lige BiH! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Alen Šeranić, ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske, zakucao je i posljednji ekser u kovčeg nadanja ljubitelja fudbala da će se Premijer liga BiH okončati u sezoni 2019/20.

Šeranić je u petak ponovio stav kolokvijalno rečeno "struke" da do 1. jula neće biti takmičenja u Republici Srpskoj.

Možda će vas zanimati

To praktično znači da banjalučki Borac, Radnik iz Bijeljine i Zvijezda 09 iz etno-sela "Stanišići", neće biti u mogućnosti da nastave Premijer ligu BiH do tog datuma.

S obzirom da je Evropska fudbalska unija (UEFA) kao krajnji rok postavila 2. avgust za završetak sezona u šampionatima pod njenom ingerencijom, Premijer liga BiH će u mjesec dana morati da pronađe 14 termina za odigravanje 11 kola i tri duela u Kupu BiH.

To je u praksi nemoguće izvesti jer ih ukupno ima osam, pa se vrlo vjerovatno očekuje i zaključenje sezone koje bi trebalo da objavi Izvršni odbor FS BiH na nekoj od narednih sjednica.

Samo je pitanje kad.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Najtrofeniji bosanskohercegovački klub, sarajevski Željezničar, takođe je izrazio želju da se takmičenje nastavi, ali i jedini dao konkretne prijedloge šta ako to ne bude moguće.

Klub sa "Grbavice" je predložio da Premijer liga BiH ne proglasi šampiona niti da bude ispadanja, a da se trenutno stanje na tabeli uzme u obzir za plasman u Evropu.

To bi značilo da će Zvijezda 09 i zenički Čelik i dogodine igrati u Premijer ligi BiH, da će Sarajevo ići u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će Željo, Zrinjski i Borac nastupati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali i promjenu sistema takmičenja za narednu sezonu.

Kvaka je u tome da se "bordo" klubu ne dodijeli šampionski pehar.

Jedno je sigurno, iako se u kuloarima šuškalo, što je jedini javno izrekao predsjednik Tuzle siti Azmir Husić, da za prekid sezone glavni krivac nije Borac iz Banjaluke jer je glasao za nastavak takmičenja uprkos trenutno četvrtom mjestu na tabeli koje osigurava plasman u evropska takmičenja.

Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Šta sada to vrijedi, kad je ministar Šeranić potvrdio da od takmičenja prije 1. jula nema ništa, što znači i da se sezona neće nastaviti ukoliko se ne uspije pronaći neki model da sve "sabije" u mjesec dana, odnosno do 2. avgusta kada je krajnji rok za kraj sezone, postavljen od UEFA.

E sad, moguće da će Husić ili neki drugi "zli jezici" utvrditi da je ministar Šeranić član vladajuće stranke u Srpskoj (SNSD), pa je takvu odluku donio pod uticajem svog stranačkog šefa i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je u rodbinskim vezama sa prvim čovjekom Borca Vicom Zeljkovićem.

Ali, takav način razmišljanja bi nas odveo u teorije zavjere, posebno jer Šeranić uživa veliko povjerenje javnosti u oba entiteta.

Uostalom, danas je postavio legitimno pitanje na koje vjerujemo, niko nema odgovor: "Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan"?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC