• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Želje i Veleža protiv fudbala bez publike: Ne robovanju novca!

Autor mondo.ba

Pristalice sarajevskog Željezničara i mostarskog Veleža protivnici su nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine ukoliko odluka Fudbalskog saveza BiH bude da se utakmice igraju pred praznim tribinima.

 Navijači FK Željezničar i FK Velež protiv nastavka sezone bez publike Izvor: MONDO/Samir Cacan

Navijači Želje, tzv. Manijaci i pristalice Veleža iz Mostara, "Red Army", oglasili su se saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Uslijed koronavirusa koji je zahvatio kompletnu Evropu, većine država su proglasile blokadu, vanredno stanje pa su samim time stala i takmičarska prvenstva.

Prioritet svih nas je zaštita zdravlja svakog pojedinca te iz tog razloga smatramo, kada već ne možemo posjećivati svoje tribine da je zaustavljanje evropskog fudbala i više nego razumna odluka.

Možda će vas zanimati

Međutim, 'oni' sa druge strane, korumpirani moćnici i institucije su došli na ideju odigravanja utakmica bez prisustva navijača. Postavljaju se dva pitanja: Iz kojih razloga i u ime čega?

Više je nego vidljivo da ekonomski interesi narušavaju harizmu koju nosi fudbal i da nadmoć novca ponovo stupa na scenu i pokazuje svoju snagu nad temeljnim vrijednostima ove igre.

Sportski, odnosno fudbalski klubovi bi trebali u potpunosti razumjeti hiljade ljudi koji se okupljaju oko ovog popularnog sporta, a ne samo slušati 'biznismene' i tako na mala vrata privesti kraju otimačinu, ono malo fudbala što je ostalo u rukama navijača.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trebali bi se sjetiti da ta strast koja se prožima oko fudbala nije 'folklor', već je to njegova suština. Iz prethodno navedenog se može zaključiti da su javnost i navijači po definiciji suštinski faktor kada je riječ o fudbalu.

Zato tražimo od UEFA i nacionalnih saveza da stanu i prekinu fudbalska takmičenja, sve dok gužva na stadionima ponovo ne bude uobičajena pojava bez rizika po zdravlje svakog pojedinca.

Skupa se borimo za fudbal sa navijačima na tribinama na kojima pjevamo svoje pjesme i na kojima dijelimo radost i tugu.

NE FUDBALU BEZ NAVIJAČA!

NE FUDBALSKOM ROBOVANJU NOVCA", navedeno je u saopštenju pristalica Želje, koje su potom prenijeli navijači Veleža.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC