• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRUPA: Zaslužili smo titulu šampiona Srpske i povratak u Premijer ligu BiH

Autor mondo.ba

Dragomir Ilić, potpredsjednik Krupe, koja je odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske o prekidu sezone postala novi šampion Prve lige RS, smatra da to ne umanjuje uspjeh struke i igrača njegove ekipe.

 Dragomir Ilić: FK Krupa Zaslužila titulu šampiona Srpske i povratak u Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tim iz kanjona Vrbasa nakon 14 odigranih kola sakupio je 38 bodova, odnosno 11 više od prvog pratioca Rudara iz Prijedora, što mu je osim pehara donijelo i povratak u Premijer ligu BiH u narednoj sezoni.

"Krupa je od prvog momenta pokazala najviše u ovoj sezoni Prve lige Republike Srpske. Bili smo najorganizovaniji, imali smo najbolju selekciju, držali smo ambiciju da se ekspresno vratimo i ono što je najvažnije - imali smo rezultat. Spletom okolnosti nismo naše planove uspjeli realizovati do kraja na zelenom terenu, ali smo ipak zasluženo ponovo u višem rangu. I nakon prvih šest mjeseci pokazali smo da smo kompletniji i bolji od ostalih, tako da naš uspjeh ne bih umanjivao okolnostima izazvanim virusom korona", rekao je Ilić za "Nezavisne novine".

Možda će vas zanimati

Do eventualnog početka nove sezone u bh. eliti pred Krupom je sada novi izazov kako pokriti sve finansijske troškove, sačuvati postojeći igrački kadar, ali i pronaći adekvatna pojačanja. S obzirom na to da na svom stadionu imaju vještačku travu, koja ne ispunjava uslove, moraće se pozabaviti i tim problemom, ili eventualno igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Pred nama je dosta teško vrijeme za fudbal i privredu i biće zahtjevno naći rješenje kako se organizovati. Očekujemo određenu pomoć od države i lokalne zajednice. Dosadašnja podrška lokalne zajednice od 48.000 KM za godinu dana nije dovoljna ni za trećeligaša, a kamoli za najviši rang. Neće biti lako, ali ćemo se truditi da prebrodimo i ovu situaciju. Igračima smo isplatili plate za mart", rekao je Ilić i dodao:

"Što se tiče stadiona još je preuranjeno govoriti gdje ćemo igrati. Prvi put kada smo igrali u Premijer ligi BiH imali smo privremenu dozvolu. Cijeneći novonastalu situaciju mislim da Fudbalski savez BiH ne bi pogriješio da nam ponovo izda takvu vrstu dozvole. Takođe, vidjećemo i mogućnost da postavimo travu uz pomoć fondova FIFA i UEFA, s obzirom na to da imamo kompletnu podlogu spremnu".

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Li van klif

Cestitam na tituli i puno srece naredne sezone.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC