• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Premijer liga BiH se neće nastaviti, problem je Borac, tamo je rasulo"

Autor mondo.ba

Azmir Husić, predsjednik Tuzle sitija, kategorično tvrdi da se Premijer liga Bosne i Hercegovine neće nastaviti ove sezone i da je za to zaslužan banjalučki Borac, kojem ide na ruku prekid takmičenja zbog plasmana u Evropu.

 Azmir Husić: Premijer liga BiH neće biti nastavljena, kriv je FK Borac, tamo je rasulo Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Prvi čovjek Tuzlaka je u izjavi za "SC Sport" naglasio da je Premijer liga BiH završena za sezonu 2019/20 iako Fudbalski savez BiH nije donio konačnu odluku već je ostavio prostora da se klubovi izjasne u pismenom upitniku.

"Sve je dogovoreno još prije 15 dana. Gotova priča, to je to. Nekim ljudima i klubovima trenutno stanje na tabeli odgovara, ispoštovan je i nacionalni ključ, svi zadovoljni… Barem većina. Evo ja to otvoreno prvi put kažem. Mnogi drugi to isto znaju, ljudi se boje da pričaju, ali sve će biti jasno za nekih petnaestak dana i vidjećete da sam bio u pravu", izjavio je Husić za sarajevski sajt.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, odluka će biti donesena jer odgovara banjalučkom Borcu, koji bi u slučaju prekida sezone osigurao nastup u Evropi.

"Problem je Borac. Njih je, prije prekida, zapala pozicija na tabeli koja im odgovara kako bi izašli u Evropu i to je suština cijele priče. Tamo je rasulo već neko vrijeme, igrači Borca u proljetnom dijelu sezone nisu dobili ni marke, znaju da ne bi mogli ostati na četvrtom mjestu da se sezona nastavi i učinili su sve kako bi se prvenstvo sada zaključilo. Postojale su i neke inicijative da se barem Kup BiH odigra do kraja, ali naravno da se ni to neće desiti. Zapitajte se zbog čega, odnosno koga, sve to se radi".

Husić je dodao da bi sve bilo drugačije da je napadač Tuzlaka Filip Arežina postigao gol iz penala protiv Veleža (0:0), pa bi Tuzla siti u tom slučaju na tabeli preskočio Borac.

"Nadam se da se Arežina neće naljutiti na mene, ali moram reći da je on glavni krivac što se Premijer liga BiH neće nastaviti. Da je pogodio iz jedanaesterca protiv Veleža (završeno 0:0, op.a.), mi bismo sada bili četvrti umjesto Borca, a oni bi se u tom slučaju zalagali za opciju da se prvenstvo nastavi već 15. maja. To vam garantujem. S druge strane, ja bih i tada bio jedan od najvećih zagovornika da se Premijer liga odigra do kraja. Vjerujte mi, to najiskrenije govorim, Alah dž.š. mi je svjedok", naglasio je predsjednik kluba iz predgrađa Tuzle.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Vama su Srbi uvjek problem

Zole

Ako ti je Alah svjedok onda ti vjerujemo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC