• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako bude prekid, Željezničar protiv proglašenja šampiona i ispadanja!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva dostavio je Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (FS BiH) zvanični stav o nastavku prvenstva, odgovore na postavljeni upitnik, te detaljan plan organizacije utakmica i trenažnog procesa.

 FK Željezničar: Ako bude prekid nema prvaka i ispadanja, trenutna tabela kroji Evropu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Sva fudbalska takmičenja u Bosni i Hercegovini, a u vezi s virusom KOVID-19, odgođena su 12. marta 2020. godine. Svakodnevno prateći sredstva javnog informisanja možemo reći da je epidemiološka situacija u BiH zadovoljavajuća, a to nam potvrđuju i odluke nadležnih organa kojima su skoro sve djelatnosti vraćene u rad, a po našem mišljenju vrijeme je i za sport", istakli su iz Željezničara.

Možda će vas zanimati

"Stav FK Željezničar o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je jasan - najtrofejniji bh. klub želi nastavak odigravanja Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, te o mjestima koja vode u niže rangove. FS BiH je u protekloj sedmici klubovima dostavio upitnik koji sadrži pitanja o nastavku igranja prvenstva, a FK Željezničar je dostavio krovnoj kući bh. fudbala odgovore na sva pitanja, te detaljne dokumente koji se odnose na plan organizacije utakmice kao domaćin, jasan i precizan plan odlaska i putovanja na gostujuće utakmice, spisak mjera i uputa o ponašanju igračima i ostalom osoblju između utakmica, treninga, i sl... Planovi koji su dostavljeni sadrže sve detalje kao što su organizacija i sprovođenje trenažnog procesa, testiranja na KOVID-19, stalna dezinfekcija svlačionica i prostorija na stadionu, odlazak na gostujuće utakmice i boravak u karantinu, organizacija domaće utakmice, dolazak ekipa i službenih osoba na stadion, te plan o organizaciji medijskih aktivnosti", prenijela je agencija "Anadolija".

Na "Grbavici" smatraju da se takmičenje treba završiti u postojećem formatu ukoliko to epidemiološke mjere i odluke nadležnih organa u Federaciji BiH i Republici Srpskoj budu dozvoljavale.

"Ipak, ukoliko se ne bi stvorili uslovi za nastavak prvenstva od 7. juna 2020 godine kako je predloženo na video sastanku 14. maja, Željezničar je FS BiH i svim klubovima dostavio četiri prijedloga termina i formata takmičenja, a sve u cilju regularnog i sportskog završetka takmičenja. Svi ovi prijedlozi su u potpunosti sa preporukama i uslovima koje je propisala i UEFA", navedeno je u saopštenju za javnost Želje.

Sarajevski klub smatra da je nastavak Premijer lige BiH i Kupa BiH realan, a pogotovo zbog popuštanja mjera u proteklim danima.

"Ističemo da zbog neigranja utakmica klubovi mogu izgubiti značajna finansijska sredstva, a s obzirom na već tešku situaciju u bh. fudbalu i uopšteno u sportu to bi bio jako težak udarac za klubove. Nadamo se da ćemo krenuti putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja i pored toga što su imale težu epidemiološku situaciju i statistički mnogo više zaraženih. Ukoliko, ipak, dođe do odluke o prekidu prvenstva stav Željezničara u slučaju prekida prvenstva, a u vezi s plasmanom na tabeli, je da nijedna ekipa ne napusti Premijer ligu BiH, da se ne proglasi prvak, te da nastup u evropskim takmičenjima ostvare ekipe po trenutnom stanju na tabeli. Ipak, nadamo se da do prekida prvenstva neće doći. A da je svima jasno da fudbal bez navijača, a pogotovo bez igre nema smisla", zaključeno je u saopštenju Željezničara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC