• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od nastavka Premijer lige BiH prije 1. jula!

Autor mondo.ba, agencije

Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine neće biti nastavljena 6. juna, kako su odlučili članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH...

 Alen Šeranić: Početak Premijer lige BiH zavisi od situacije na treninzima! Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Međutim, sudeći prema izjavi koju je u petak dao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić to neće biti moguće.

Možda će vas zanimati

On je istakao da je zbog preventivnih razloga odlučeno da do 1. jula ne razmatraju nastavak profesionalnih liga, već da isprate kakvo će biti zdravlje sportista nakon nastavka treninga, a da potom razmotre i nastavak takmičenja.

Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

"Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga", rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je data preporuka da od sljedeće sedmice počnu treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi.

"Vi ste naveli gdje počinje prvenstvo, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak profesionalnih liga", naveo je Šeranić, odgovarajući na pitanje da li će u Srpskoj biti dozvoljeno da fudbalske lige i druga takmičenja počnu prije 1. jula jer počinju i u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj i zemljama u okruženju.

Do sada je u RS potvrđeno 1.217 slučajeva novog koronavirusa, od posljedica COVID-19 preminulo je 86 osoba, a oporavile su se 543 osobe, što je 45 posto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije.

Testirano je ukupno 20.335 osoba, pod zdravstvenim nadzorom su 3.803, a nadzor je završen kod njih 26.844.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC