• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako Nikolić gradi karijeru: Zaradi sad manje, da bi sutra postigao više!

Autor mondo.rs

Beograđanin je odlučio da gradi karijeru birajući sredine u kojima je, prije svega, moguće dobro raditi posao i bilježiti sportske uspjehe, uvjeren da je i zaobilaznim putem moguće stići do ponude koju "neće moći da odbije".

 Marko-Nikolic-trener-kako-se-gradi-karijera-Partizan-Videoton-pa-Lokomotiva-VIDEO Izvor: MN PRESS

Kada je zimus gostovao u podkastu "Sve u 16", Marko Nikolić imao je ponudu iz Egipta vrijednu preko dva miliona evra po sezoni i priliku da vodi neprikosnovenog šampiona te zemlje Al-Ahli.

Pitali smo ga zbog čega se zahvalio na prilici da radi u klubu sa kojim bi imao realne prilike da osvoji afričku Ligu šampiona i obrazložio je.

Ukratko, a to jeste tačno, rani odlazak sa evropske scene zarad novca koji "nije mogao da se odbije" često znači i silazak trenera sa te iste scene.

Možda će vas zanimati

Nikolić, koji je imao 27 godina kada je preuzeo prvi tim Rada, odlučio je da gradi karijeru birajući sredine u kojima je, prije svega, moguće dobro raditi posao i bilježiti sportske uspjehe, uvjeren da je i zaobilaznim putem moguće stići do ponude koju "neće moći da odbije".

Sa jasnom vizijom kluba koji neće željeti da odbije u ovoj fazi karijere, Beograđanin će 41. rođendan u julu proslaviti u Moskvi kao trener Lokomotive, učesnika Lige šampiona u sezoni koju je "napala" pandemija korona virusa.

Prema saznanjima ruskih medija, Srbin je postao "mašinovođa" za platu od 1,2 miliona evra, što je skoro milion manje od novca koji ga je čekao u Kairu. Znajući da je sportski uspjeh u Rusiji daleko vrijedniji od onog u fudbalskom Egiptu, trener koji nije imao uspjeha samo u Olimpiji, a i o tome je govorio u podkastu, dobio je priliku da se dokaže u ligi koja iz sezone u sezonu prilazi standardima vodećih evropskih liga.

Da je važno držati se zacrtanog puta i ne preskakati stepenice na putu ka ostvarenju ciljeva, lijepo se vidi na primjeru Marka Nikolića, koji je uprkos odabiru finansijski slabije ponude uvećao primanja u odnosu na ugovor iz Videotona za, otprilike, duplo.

Kada se 2016. drugi put rastajao sa partizanovcima, ali ovog puta sa osvojenom "duplom krunom", čelnici u Humskoj kao jedno od obrazloženja naveli su nemogućnost Partizana da odgovori na ponudu od 600.000 evra koju je trener dobio iz Mađarske.

Nikolić je, kasnije, ispričao kakve je uslove za rad i trening dobio u Videotonu, a potom i na primjeru pokazao kako se zaslužuje i povišica i prilika za rad u jačoj konkurenciji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC