• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Šakota: Ako treba da se igra samo zbog suve istorije...

Autor Milutin Vujičić

Trener crveno-bijelih Dragan Šakota o prvim utiscima poslije nedelju dana treninga i odluci koja se čeka o nastavku takmičenja.

 Trener KK  Crvena zvezda Dragan Šakota o nastavku sezone Izvor: MN PRESS

Košarkaši aktuelnog šampion ABA lige i Srbije ušli su ovog ponedeljka u halu, prvi put poslije više od dva mjeseca pauze zbog pandemije korona virusa.

Izabranici trenera Dragana Šakote trenirali su prošle nedelje "na otvorenom", tačnije na Malom Kalemegdanu, čak i po kiši, dok je potom Vlada Srbije dozvolila da se ekipni treninzi održavaju i u zatvorenim prostorima.

Možda će vas zanimati

"Imali smo razloge što smo bili cijelu nedelju napolju", rekao je trener Crvene zvezde mts.

"Bolje je bilo biti na prirodi, Suncu, na vazduhu. Stvorena je dobra osnovica da se uđe u dvoranu i da sada treniramo s loptom, da igrači idu u teretanu, imaju prave treninge. Voljeli bismo da imamo sve igrače, ali to je što imamo...".

"Treba polako dizati funkcije u organizmu koje zahtjeva košarka, a to je da se trči, da se igra odbrana, a za to tijelo mora biti zaista dobro spremno", dodao je Dragan Šakota.

Na konstataciju da Zvezdi u ovom trenutku fali "pola tima", pošto su svi inostrani košarkaši sem Majkla Odža van Srbije, trener Dragan Šakota kaže da se svi nalaze u fazi "kada ne znaju šta će biti", ali da iz ove kože ne mogu.

"Treniramo s onim što imamo. To eventualno pridruživanje drugih igrača koji dolaze iz drugačijeg ritma može da bude isto problem. To su objektivni problemi koji neće koštati samo nas, nego sve, teško će biti da se dostigne takmičarski ritam", kazao je Dragan Šakota i podvukao:

"Koliko god radili neće biti kao prije pauze".

Odluka o nastavku Evrolige očekuje se 24. maja, dok će tri dana kasnije biti donesena odluka i o sezoni u ABA ligi, koja će vjerovatno pratiti najjače takmičenje na "starom kontinentu".

Koliko je sve ovo u službu košarke i da li je realno da se igra?

"Pa… Osim one osnovne želje da sve bude kako treba, da se svi bavimo što volimo, to je samo naša želja, ali realnost je ovakva kako jeste. Kome će biti potrebna ova košarka i ovo takmičenje, to da li je to zbog suve istorije ili potreba da se neko nađe u određenom takmičenju, vjerovatno da, ali šta da radimo... Naše je da postignemo maksimum od ovoga što imamo", zaključio je Šakota.

Poslušajte i šta je trener Crvene zvezde mts rekao za TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC