• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bundesliga ustanovila pravila: Španci bi kao Nijemci, Italijani kao Španci

Autori mondo.rs Autori Beta

Poslije Bundeslige i Primera i Serija A spremaju se za povratak. Ima tu još nekih stvari koje ne štimaju...

 Bundesliga-model-za-Serija-A-Primera-nastavak-sezone-korona-virus Izvor: Guliver/Getty Images/Robert Cianflone, Robert Cianflone/Getty Images AsiaPac

Njemački fudbaleri zvanično su se vratili na teren proteklog vikenda i prvi su od velikih liga koji su to učinili poslije pauze zbog pandemije korona virusa.

Na mečevima Bundeslige nije bilo publike, a igrači su se trudili da se pridržavaju mjera koje su naložene, čime su dali primjer i ostalim takmičenjima kako se treba vladati u novonastaloj situaciji.

Možda će vas zanimati

Prvi čovjek španske fudbalske lige Havijer Tebas čestitao je Bundesligi na povratku i istakao da je to primjer koji bi trebalo slijediti.


"Veoma sam zadovoljan. Čestitao sam izvršnom direktoru Bundeslige. Obavili su vrlo važan posao i veoma sam ponosan. To je primjer koji treba slijediti", rekao je Tebas za španske medije.

Tebas neće imati posljednju riječ o tome da li Primera može da se nastavi. On želi da se utakmice igraju i ponedjeljkom čemu se navijači protive.

"To će utvrditi zdravstvene vlasti. Želim da to bude što prije. Radimo na tome da se sezona nastavi od 12. juna. Nadam se da će se igrati i ponedejljkom... Problem navijača više ne postoji u ovoj situaciji", istakao je Tebas.

Klubovi Primere su prošle nedjelje otvorili svoje centre za pojedinačne treninge, a već od danas mogu da počnu da rade u malim grupama.

"Igrači moraju biti fokusirani. Svaka nova faza vam omogućava da budete sa više ljudi i morate biti pažljivi. Uz mjere koje imamo, praktično je nemoguće da bude zaraza tokom treninga", rekao je Tebas.

I Italijani žele da slijede primjer Nijemaca i Španaca. Smatraju da treba izolovati samo pojedinca zaraženog novim virusom, a ne cijeli tim. Serija A, Udruženje igrača i Udruženje sportskih ljekara sastavili su protokol u kojem se to striktno ističe, i predali ga Fudbalskom savezu Italije koji ga je potom proslijedio ministru sporta Vićencu Spadafori, a on vladinoj tehničko-naučnoj komisiji. Očekuje se da će presuda o njemu stići do srede.

Oni su zajedno odbacili protokol koji je donijela italijanska vlada uglavnom zato jer zahtijeva da se cijeli tim stavi u karantin ako jedna osoba bude pozitivna na korona virus.

Serija A trebalo da se nastavi 13. juna.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC