• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branko Lazić: Pametnije je da se prekine, da se smiri situacija

Autor Mladen Šolak

"Da jednostavno nastavimo pripreme za narednu sezonu".

 Branko-Lazic-bolje-prekinuti-sezonu-korona-virus-Evroliga-ABA-liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se ove nedelje u halu "Aleksandar Nikolić" i nakon nedelje rada na Malom Kalemegdanu nastavili da se pripremaju.

Za šta se spremaju? Još ne znaju ni oni.

Evroliga će u ponedeljak glasanjem 11 klubova odlučiti o nastavku ili kraju sezone, a ta odluka će potom sigurno uticati i na ABA ligu i na njen epilog. Regionalno takmičenje će odlučivati dva dana kasnije, u sredu.

Kapiten Zvezde Branko Lazić u petak je u "Pioniru" objasnio da svi čekaju ponedeljak i "Dan D".

Možda će vas zanimati

Na pitanje da li crveno-beli sprovode "pripreme pre priprema", on je odgovorio da je veoma moguće da je tako.

"Velika je verovatnoća da jesu (pripreme pre priprema), ali čekamo taj ponedeljak kada će se definitivno odlučiti o nastavku. Treniramo i spremamo se najnormalnije. Što se tiče teškoća i tog psihičkog dela, svakako je teško, jer je ovo novo za sve nas. Svi smo se verovatno prvi put susreli sa ovim u karijeri, da se usred sezone napravi ovakva pauza zbog situacije u svetu i teško je vratiti se, ali moramo da se prilagođavamo situaciji, kao i ostali", rekao je iskusni bek za TV Prva.

Prema Lazićevom mišljenju, u pravu su oni igrači koji govore da bi bilo bolje odmah se okrenuti takmičarskoj 2020/21.

"Iskreno, po mom mišljenju složio bih se sa većinom kolega koji su rekli da je možda pametnije da se sezona prekine i da jednostavno nastavimo pripreme za sledeću. Jednostavno, da se čitava ova situacija sa virusom smiri, 'očisti', da se mi još bolje pripremimo za sledeću sezonu, da ne bi došlo do povreda".

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Dvomesečna pauza očekivano je uticala na fizičko stanje svih igrača, koji bi u slučaju nastavka odmah "ušli" u utakmice odluke. Neki su se pojavili i sa viškom kilograma i sa manje mišića u odnosu na period do marta.

"Najveći problem je bio manjak uslova za individualni trening, za održavanje forme. Jako mali broj igrača je imao uslove za to, pa se videlo tačno i na testiranjima ko je imao uslove za rad, a ko ne. Ipak, brzo ćemo to uspeti da vratimo, nije to toliko strašno, u tome smo ceo život i jako brzo skidamo te kilograme i sve ostalo što nas je zadesilo".

Ako bi se sezona vratila, najveća opasnost po košarkaše bile bi povrede. Zbog toga bi trebalo posebno voditi računa pri odluci o datumu povratka.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Ovo se nije desilo na početku sezone, kada postoje neke uslovno rečeno 'lakše' utakmice da se uvedeš u ritam, već je ovo faza u kojoj su bitne utakmice, u kojima se igra za trofej i za šta se spremaš od početka... Pauza je došla iznenada, pa smo iz ritma u kojem smo ponekad imali i četiri utakmice nedeljno došli u fazu da se odjednom prekine sezona, da nema mečeva i treninga i da to traje dva meseca. Jako je teško vratiti se na taj nivo, ali treniramo, iščekujemo ponedeljak i odluku o nastavku sezone", izjavio je Zvezdin kapiten.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC