• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đordi jasan: ABA liga će UVIJEK imati predstavnika u Evroligi!

Autori Pavle Knežević Autori MaxBet sport

Potvrdio je da bi se završnice svih takmičenja igrale u Beogradu da se nastavilo

 Đordi Bertomeu ABA liga će UVIJEK imati predstavnika u Evroligi! Izvor: MN PRESS

Evropska klupska košarka dobila je svoj epilog na najvećoj sceni ove sezone: Evroliga i Evrokup su završeni, a onda i ABA liga. Mnogo njih je dobilo, Partizan i Virtus (verovatno) najviše izgubili, ali takva je viša sila.

Ipak, cijeli region već duže vrijeme brine da li će ABA liga imati svog predstavnika u Evroligi i dalje. Prvi čovjek takmičenja Đordi Bertomeu ima jasan i konkretan odgovor na to pitanje – DA!

Možda će vas zanimati

Bertomeu je gostovao pravim legendama košarkaškog novinarstva, Vladi Stankoviću i Aci Ostojiću u njihovoj emisiji na Maxbet radiju. Oni su ga direktno pitali: Da li će u budućnosti biti mjesta za predstavnika ABA lige u Evroligi?

Usledio je nedvosmislen odgovor:

"Oduvek smo bili jasni: Ne možemo biti bez predstavnika regiona koji je proizveo toliko talenata. To je za nas fundamentalni region. Svaki region ima svoje karakteristike, a ovaj region posjeduje veliku strast prema košarci i zato ćemo uvijek imati jednog predstavnika ovog regiona", odgovorio je Bertomeu.

Ali, "predstavnik" nije isto što i "šampion će učestvovati". Šta je od ta dva tačno?

"To je problem koji se ne dešava samo u Jadranskoj ligi. Slično je i u Njemačkoj. Uslovi učešća u Evroligi su sve stroži, jer želimo takmičenje na najvišem nivou. To je prirodni proces. Neki klubovi u Grčkoj, Španiji i Italiji vide da ne mogu da ispune naše uslove. Moramo da budemo selektivni. Kvalitet nije igrati dobru košarku samo jedne sezone. Kvalitet je dobro organizovani klub koji ima kontinuitet, koji ima strategiju na duže staze", rekao je Đordi, a onda pojasnio na primeru.

"Govoriću na primjeru Španije. Tu postoje klubovi koji znaju da Evroliga nije za njih jer nisu u stanju da dostignu potrebne uslove. Ipak, ono što želim da još jednom naglasim: ABA liga će uvijek imati predstavnika. Nikada neću dozvoliti da ABA liga ostane bez predstavnika", jasan je Bertomeu.

Beograd je ponovo podnio kandidaturu za domaćinstvo "fajnal fora" dok se još nije znalo kakva je budućnost takmičenja i kada je postojao plan da se sve završi u jednom gradu. Bertomeu je potvrdio da bi se sve igralo u Beogradu.

A kakav je plan Evrolige povodom "fajnal fora" za narednu sezonu?

"Voljeli bismo da naredne sezone igramo F4 u Kelnu. Dugo smo radili na tome. Razgovaramo sa gradom i optimista sam. Nije još zvanično, ali postoji obostrana volja. Što se Beograda tiče, bio je izvanredan domaćin. Zahvaljujem svima u Srbiji koju su se ponudili da nam pomognu da završimo sezonu. Da se sezona nastavila, najverovatnije bi se sve igralo u Srbiji. Uživali smo prije nekoliko godina u Beogradu kada je bio završni turnir i sasvim je sigurno da će Beograd u nekom trenutku ponovo biti domaćin jer je to zaslužio", rekao je prvi čovek takmičenja.

Naravno, očekuje se veliki finansijski udar na sport, pa tako i na Evroligu. Kakva je procjena što se tiče finansijskih gubitaka?

"Još smo u razgovorima sa svim partnerima. Pokušavamo da se međusobno pomognemo i to je osnovno. U ovom trenutnu ne možemo još da procenimo koliki će da bude gubitak zato što je procjena klubova lakša, jer oni mogu to lakše da izračunaju. Za samu ligu je to nešto komplikovanije. Cijeli svijet će imati posljedice u narednoj sezoni, a možda i u onoj tamo i svi moraju da budu spremni na tako nešto", rekao je Bertomeu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC