• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije dobro: NBA igrači prave sastanak, tema je prekid sezone?!

Autor Dušan Ninković

Sve će se odvijati na aplikaciji Zoom.

 NBA sastanak igrača: tema je prekid sezone Izvor: Tanjug, Kyle Phillips/FR171277 AP

Mislili smo da je sve spremno, da će se NBA liga nastaviti i završiti u Orlandu, u Diznilendu, sa malo drugačijim formatom nego što je predviđeno. E pa, postoji problem.

Igrači, njih oko 150, rešili su da naprave sastanak i da dobro razmotre da li žele da igraju nastavak sezone. Ovo prenosi američki sajt ''clutchpoints'', a ukoliko bi se stvarno desilo...

Možda će vas zanimati

Verovatno ne bismo gledali NBA košarku do jeseni.

Po informacijama koje stižu iz SAD, a deo njih je plasirao i nešto poznatiji ''Bleacher Report'', pedesetak NBA košarkaše je već obavilo jednu rundu razgovora. Oni su razmatrali rizike od vraćanja na teren i završetka sezone koju je stopirao korona virus.

Malkom Brogdon, košarkaš Indijane, izrazio je zabrinutost zbog povratka na teren, poručivši da mu se nekoliko košarkaša već žalilo kako nisu spremni da igraju. On je potpredsednik Asocijacije igrača, pa njegov glas ima dodatnu težinu.

Kako se može čuti, za prekid sezone su uglavnom manje poznati igrači, koji više brinu o zdravlju ljudi i kako bi se igranje mečeva odrazilo na njihovo zdravlje. Oni koji su poznatiji imaju mnogo više da izgube ukoliko se sezona ne nastavi, pa su trenutno za opciju da se igra.

Naravno, i tu ima izuzetaka, pa je jedan od zagovornika prekida sezone Karmelo Entoni, svojevremeno jedna od najvećih zvezda lige. Sada mu je karijera u padu, a svejedno bi sačekao jesen i povratak na parket.

Ukoliko bi sastanak sa 150 prisutnih igrača, što je otprilike trećina lige, doneo odluku da se ne igra, odnosno da oni ne žele da se sezona završi, njen nastavak bi bio gotovo nemoguć. To bi pokvarilo sve dosadašnje planove koje je organizacija pravila.

Mnogi košarkaši pored pandemije korona virusa dobar razlog za prekid sezone vide i u protestima koj ise ovih dana održavaju širom SAD. Podsećamo, povod za njih je rasizam, odnosno smrt Džordža Flojd prilikom privođenja i prekomerne upotrebe sile američkih policajaca.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC