• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO najavljuje saradnju sa FIBA, drugi evroligaš želi u NBA?

Autor Dušan Ninković

Stvarno misle da bi mogli da igraju protiv najboljih na svijetu.

 Spanski-kosarkas-rudi-Fernandez-clan-Real-Madrid-NBA-liga-Evroliga Izvor: MN PRESS

Dimitris Janakopulos već neko vrijeme priča o napuštanju Evrolige, danas su i zvanično poslali saopštenje o želji da se ugovor raskine, a mnogi smatraju da su kontakti sa FIBA Liga šampionom uspostavljeni. Ako je stvarno tako, ovo bi mogao da bude kraj Evrolige kakvu znamo.

Odlazak jednog tima koji je bio vlasnik A licence povukao bi za sobom još neke, sigurno. Ali, da li bi svi prešli u FIBA?

Možda će vas zanimati

Ako pitate Rudija Fernandeza, Real Madrid može da igra u NBA ligi! Ni manje ni više, nego protiv najboljih timova na svijetu. A sve to zbog jedne pobjede.

''Sigurno možemo da se takmičimo u NBA ligi. Već smo ranije igrali protiv NBA timova i pobijedili smo Oklahomu'', rekao je španski košarkaš i nastavio:

''To je bila predsezona za njih, nisu bili u punom ritmu. Znam to, oni nisu bili takmičarski nastrojeni, ali smo mi sjajan tim koji može bolje.''

Real Madrid i Oklahoma su se sastali tokom 2016. godine, a španski tim je slavio nakon produžetka. Rezultat je bio 142:137, što nije uobičajen broj poena za evropsku košarku.

Rudi Fernandez je seniorsku karijeru počeo u Huventudu, a pored Real Madrida, za koji je nastupao u dva navrata, nosio je dres i dva NBA tima. Tri sezone je proveo u Denveru, a zatim je još jednu odigrao u dresu Denvera.

Iskusni košarkaš je posljednjih osam godina u Evropi, a sa Realom je u tom periodu dva puta osvajao Evroligu. Evropski trofej ima i sa Huventudom, pošto je 2008. godine bio osvajač Evrokupa.

Mnogi navijači u Španiji pretpostavljaju da je plan Florentina Pereza da se jednom, kada Evroliga prestane da postoji, na neki način ''prikači'' NBA ligi. Vjerovatno izgradnjom posebne, evropske divizije, u kojoj bi igrali najbolji timovi kontinenta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC