• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najmlađi Ajaksov debitant ikad ostaje "kopljanik" do ljeta 2023!

Autor mondo.ba

2018. godine je oborio 26 godina star rekord Klarensa Sedorfa

 Ajaks najmlađi debitant u istoriji član kluba do ljeta 2023. Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

Vezni fudbaler Rajan Gravenberh, najmlađi debitant u istoriji Ajaksa, biće član amsterdamskih "kopljanika" do ljeta 2023. godine!

U septembru 2018. godine, Gravenberh, koji je u maju ove godine napunio 18 godina, našao je svoje mjesto u istoriji holandskog velikana.

Imao je 16 godina i 130 dana kada je zadužio dres Ajaksa na jednoj zvaničnoj utakmici (protiv PSV-a iz Ajndhovena), nadmašivši tako rekord kasnije legendarnog Klarensa Sedorfa, koji je 29. novembra 1992. godine protiv Groningena za Ajaks debitovao sa 16 godina i 241 danom.

Možda će vas zanimati

Mnogo je bilo onih koji su željeli da ga vide u svojim redovima, ali se sjajni izdanak Ajaksove škole fudbala odlučio na vjernost sadašnjem klubu još tri godine.

"Uskom krugu ljudi uvijek sam govorio da želim da ostanem i ostavim značajan trag u Ajaksu. U klub sam stigao kao osmogodišnjak, tu sam već deceniju i nisam želio tek tako da odem", poručio je Gravenberh.

Taj meč protiv PSV-a, koji se završio neslavno po Ajaks (3:0) a čiji je dio Gravenberh bio sedam minuta, njegov je jedini za seniorski tim u toj sezoni. Sezonu je završio u B timu, koji se takmiči u drugoligaškom rangu, a u kojem je na 27 utakmica postigao dva gola, uz devet asistencija.

U ovoj, sada već prošloj sezoni (Holanđani su otkazali dalje takmičenje zbog pandemije korona virusa, prim.aut.), Gravenberh je na 17 utakmica za drugi Ajaksov tim postigao šest golova, uz četiri asistencija, pa ga je strateg Erik ten Hag ponovo pozvao da bude dio najjače selekcije.

I polako, ali sigurno, opravdava očekivanja – na devet utakmica holandske elite postigao je dva gola, a može da se pohvali i jednim nastupom u Ligi Evrope.

Bilo je to u Pirovoj pobjedi protiv Hetafea (2:1) 27. februara, kada je igrao 75 minuta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC