• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Sautemptona bi rado "vidjeli leđa" danskom defanzivcu!

Autor mondo.ba

"Vodite ga odmah", "Ja ću ga voziti", "Platiću mu gorivo" - samo su neki od komentara navijača Sautemptona nakon najava da Lester planira da izdvoji 26 miliona funti za Janika Vestergarda

 Janik Vestergard Sautempton transfer Izvor: James Chance/Getty Images Europe

Danski defanzivac Janik Vestergard je u ljeto 2018. godine po prvi put u karijeri stavio potpis na ugovor sa jednim engleskim premijerligašem.

Bio je to Sautempton, kojem se obavezao na vjernost do ljeta 2022. godine, prethodno nastupajući za omladinske selekcije Brondbija, prije nego što je na tlu Njemačke igrao za Hofenhajm, Verder i Borusiju iz Menhengladbaha.

Možda će vas zanimati

Za učesnika elitnog engleskog fudbalskog ranga do sada je odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Bilo je to u avgustu prošle godine, u remiju sa Mančester junajtedom, ali pruženim partijama do sada nije ubijedio navijače da je štoper premijerligaškog kalibra.

Naprotiv. Rado bi mu vidjeli leđa – ako je moguće već ovog ljeta!

Naime, igre centralnog beka, koji je 17 puta oblačio dres državnog tima, često su bile predmet kritika navijača Sautemptona, a pogotovo nakon famoznih 0:9 protiv Lestera, što je najubjedljivija gostujuća pobjeda nekog tima od osnivanja takmičenja.

E, upravo su "lisice" te koje su izrazile želju da ga vide u svojim redovima i spremne su da za Janikove usluge izdvoje čak 26 miliona funti – što su fanovi crveno-bijelih jedva dočekali!

"Lester želi da ga plati 26 miliona funti? Vodite ga, vodite ga odmah!", "Ja ću ga voziti", "Platiću mu gorivo", "Nije vrijedan ni 26 funti", samo su neki od komentara navijača Sautemptona na društvenim mrežama.

Lester je, navode britanski mediji, i u januaru želio da dovede Danca, ali je ponuda od 15 miliona funti, ističe se, tad bila premalena.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC