• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro i na filmu: Najslavnija sezona KK Partizan u 21. vijeku!

Autor Pavle Knežević

Priprema se dokumentarac o neverovatnoj sezoni crno-bijelih i svemu onome što su prošli kroz nju

 Uskoro i na filmu: Najslavnija sezona KK Partizan u 21. vijeku! Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Navijači KK Partizan obeležili su tiho u krugu prijatelja i porodice punu deceniju najuspješnije sezone još od 1992. godine, ali uskoro cijela priča o slavnoj 2009/10. stiže i na male ekrane.

Ljubitelji košarke uskoro će na ekranima TV Arena sport moći da vide kompletnu priču o sezoni koja je imala težak početak, povrede, pakleni rad, stvaranje novog tima, velike pobjede, poraze, na kraju tri titule i odlazak na završni turnir Evrolige.

Možda će vas zanimati

 "O sezoni 2009/10. ispričano je mnogo u posljednjih 10 godina, ali sa ove vremenske distance, biće zanimljivo vidjeti kompletnu sliku. Koliko je jaka ljubav prema klubu, koliko snaga volje može donijeti i koliko ova priča može da inspiriše nove generacije, saznaćete uskoro na kanalima Arene Sport u filmu koji stvara Videostroj produkcija" – tim riječima je Partizan najavio emitovanje filma.

Izvršni producent Videostroja Miloš Ratković rekao je da su ljudi iz te kuće "zaljubljeni u svoj posao, ali u sport", zbog čega su se specijalizovali za sportske događaje.

"Poslije gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspješnijih sezona najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2010. i sve ono što se događalo, a što će ostati kao dio sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno", rekao je Ratković.

Rediteljka filma je Nataša Šević, a jedan od autora je i Vladimir Pajić Paja, autor nagrađivanog dokumentarca "250 stepenika" i koautor cijenjenog serijala "Zlatni momci".

Brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi KK Partizan, prisetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha.

U filmu će se sećati turneje po SAD, pobeda protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno "I kada ne budeš prvi ti" poslije Panatinaikosa, "3 na 3" u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone.

Datum emitovanja još nije objavljen, ali se očekuje do kraja godine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC