• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO JE: Kraj petogodišnje ljubavi, Datome se vraća u Italiju

Autor Dušan Ninković

Sjajni košarkaš je pronašao način da izađe iz ugovora sa turskim klubom.

 Luiđi Datome ide u Olimpiju Milano Izvor: MN PRESS

Nakon pet godina saradnje - kraj!

Jedan od najboljih igrača u Evroligi prethodnih sezona raskida ugovor sa Fenerbahčeom i seli se u domovinu. Điđi Datome će uskoro ozvaničiti svoju novu ''vezu'', ovog puta sa Olimpijom iz Milana.

Možda će vas zanimati

 Čeka nas turbulentno ljeto u Istanbulu. Prvo je ''sidro digao'' Željko Obradović, koji će napraviti jednogodišnju pauzu u karijeri, a Fenerbahče će imati problem i sa stvaranjem igračkog kadra.

Ambiciozni Evroligaš iz Milana veoma je blizu potpisa sa Datomeom, koji je pronašao način da raskine saradnju sa turskim klubom. Po pisanju specijalizovanog sajta Sportando, pitanje je trenutno u kom će to postati zvanično.

Điđi Datome je u Istanbul stigao još 2015. godine, a njegov boravak u Fenerbahčeu je bio veoma uspješan. Osvojio je tri titule namijenjene šampionu Turske, isto toliko kupova, dva Superkupa i jedan trofej u Evroligi, što je i bio cilj čelnika ovog tima.

Pored timskih, nisu izostajale ni individualne nagrade. Tako je Italijan, koji je kapiten svoje selekcije, bio učesnik Ol-star takmičenja, MVP finalne serije i kupa, ali i član druge najbolje petorke u Evroligi 2016. godine.

Po informacijama koje su večeras stigle, Luiđi Datome će u Milanu potpisati višegodišnji ugovor, koji bi mogao da traje i do kraja njegove karijere. Iskusni košarkaš će u novembru napuniti 33 godine, a po nekim informacijama pripremljena mu je trogodišnja saradnja.

Tokom dosadašnjeg dijela karijere, Datome je nastupao za Montepaski iz Sijene, Skafati, Virtus iz Rima, Deroit Pistonse, Boston Seltikse i Fenerbahče. Po ugovoru koji je potpisao prošlog ljeta, saradnja sa turskim timom je trebalo da traje do kraja sezone 2021/22.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC