• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novina u ABA ligi, a inicijatori Zagorac i Miljenović

Autor Mirjana Šegan

Osnovana Unija igrača ABA lige

 Osnovana Unija igrača ABA lige Izvor: MN PRESS

Po uzoru na NBA i Evroligu, osnovana je i Unija igrača ABA lige.

Sa željom da se zaštite prava igrača regionalnog takmičenja, ali i unaprijede uslovi koji su neophodni za razvoj košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije, osnovana je Unija igrača ABA lige pod nazivom "Voice".

Možda će vas zanimati

 Osnivači Unije su Rade Zagorac i Nenad Miljenović.

Riječ je neprofitnom udruženju sa sjedištem u Beogradu koje je pokrenuto sa ciljem da se prije svega zaštite košarkaši koji nastupaju u regionalnom takmičenju, da se doprinese razvoju i unapređenju njihovog položaja, pruži podrška projektima koji će propagirati razvoj košarke, kao i da se prihvati i uvaži stav da je položaj košarkaša pred klubovima i organizatorima takmičenja jedno od najznačajnijih pitanja koja su vezana za napredak igre pod obručima u čitavom regionu.

Plan je da se preduzimaju aktivnosti koje će za cilj imati unapređenje statusa igrača, organizovanje seminara i drugih edukativnih sadržaja na kojima će se promovisati sportske vrednosti, kao i značaj i potrebe zaštite statusa igrača, a Unija igrača ABA lige u tom pogledu aktivno će sarađivati sa sličnim domaćim i međunarodnim organizacijama.

Udruženje košarkaša ABA lige imaće generalnog menadžera, Skupštinu i Bord koji će činiti predstavnici, odnosno igrači svih klubova koji učestvuju u ABA ligi.

NBA lige osnovala je uniju igrača (NBPA) još 1954. godine, što je prvo udruženje takve vrste među američkim profesionalnim sportistima, a Unija igrača Evrolige postoji od 2018. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC