• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Ako otkažu US Open, moguće da Novak i ja igramo u Sarajevu

Autor agencije/MONDO

Damir Džumhur rekao da se ipak nada dolasku Novaka Đokovića u Sarajevo ukoliko bude otkazan US open i američka turneja.

 Damir Džumhur: Ako otkažu US Open, moguće da Novak i ja igramo u Sarajevu Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Najbolji bh. teniser održao je u srijedu konferenciju za novinare zu Sarajevu na kojoj se osvrnuo na otkazani meč sa Novakom Đokovićem, koji ej trebao da bude održan 5. jula u Sarajevui stao u odbranu srpskog tenisera poslije brojnih kritika zbog pojave korona virusa na Adria Touru u Zadru.

"Jako mi je žao što nismo uspjeli organizovati egzibicioni meč u Sarajevu. To nije ni do mene, ni do Novaka, nego jednostavno zbog činjenice da je korona ušla u Adria Tour i nastavak turnira je otkazan, a samim tim i naš meč. Novak je imao veliku želju da dođe u Sarajevo, to smo planirali godinama unazad i siguran sam da bi to bio veliki spektakl. Za mene bi to bila ogromna stvar da u svom gradu ugostim najboljeg tenisera svijeta i jednog od najboljih sportista današnjice", rekao je Džumhur.

Možda će vas zanimati

On je, međutim, dodao da se nada da će odigrati meč protiv Đokovića, možda već do kraja godine.

"Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cijele američke turneje, taj meč bismo možda mogli odigrati i ove godine. Ja želim da igram, volim da se takmičim i nadam se da ćemo priliku koja se ukazala zbog otkazivanja mnogih turnira iskoristiti za jedan takav meč", rekao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser stao je u odbranu prvog reketa svijeta poslije brojnih kritika koje su uslijedile nakon što je nekoliko tenisera sa Adria Toura, među kojima i sam Đoković, bilo pozitivno na korona virus.

“Svijetu je trebao krivac u vidu poznate osobe, pa su se sada svi okomili na Novaka, ali vjerujte da je on sve učinio u najboljoj namjeri. Htio je da se svi vratimo tenisu i uživamo u tom prelijepom sportu”, istakao je Džumhur.

Dodao je da bi se volio vratiti u Beograd i nastaviti igrati teniske turnire koje je organizovao Janko Tipsarević, ali da to vjerovatno neće biti moguće zbog trenutnih dešavanja u tom gradu. Nije siguran ni da će grand slam US Open biti održan s obzirom da veliki broj tenisera ne želi otputovati u SAD pod trenutnim okolnostima.

“Svi sportovi su se vratili nakon pauze, ali tenis je u najtežoj poziciji jer igrači moraju mnogo putovati. Ja lično sam jedan od onih kojih žele da igraju, ali ne znam da li će nam situacija dozvoliti”, rekao je Džumhur.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC