• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veselje je kratko trajalo – RSBIH ipak bez novog broja!

Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Šatara

Poreska uprava FBIH umjesto novog dodijelila Rukometnom savezu BIH stari poreski broj. “Mi to ne prihvatamo”, istakao je potpredsjednik RSBIH Marinko Umičević.

  Rukometni savez BiH dobio stari poreski broj! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Srijeda je trebala da bude veliki dan za rukomet!

Rukometni savez BIH je dobio poreski broj, čime je saga koja koči krovni savez konačno okončana, glasila je prva informacija koju nam je saopštio potpredsjednik RS BiH Marinko Umičević, ali vrlo brzo uslijedio je demant.

Možda će vas zanimati

 Umjesto novog broja Poreska uprava je FBIH je Rukometnom savezu BIH dodijelila isti, stari broj, što je neprihvatljivo za RSBIH tako da "Gordijevog čvor" u bh. rukometu ostaje zavezan.

"Kada smo podigli rješenje, vidjeli smo da je Rukometnom savez BiH dodijeljen stari poreski broj. Mi to ne prihvatamo i obratićemo se advokatu. Poreska uprava jednostavno ne prihvata da je najveći krivac što je držala savez koji nije upisan u sudu, kojeg nema u ministarstvu pravde BIH. Oni su krivci što je savez postojao bez upisa u sudski registar. I sada zato što Savez ima tri miliona KM duga, guraju ponovo isto da ne bi oni odgovarali", rekao je za MONDO potpredsjednik RSBIH Marinko Umičević uz izvinjenje na pomalo preuranjenoj informaciji.

"Kratko je trajalo veselje i radost, ali poslije kiše dođe sunce. Mi smo  to vratili, ne prihvatamo. Da se stvarno služe takvim podvalama, to je stvarno dno dna", istakao je Umičević.

Upravni odbor RSBIH u četvrtak u 10 časova održaće sjednicu na kojoj se očekuju konačne odluke o rukometnoj sezoni 2019/20 u PLBIH.

U međuvremenu, Umičević će održati i sastanak sa potencijalnim novim sponzorom lige i reprezentacije BIH.

"Već sutra u osam ujutro imam sastanak sa predstavnicima BH Telekoma kako bi postali glavni sponzor šampionata. Time bismo prekinuli isplaćivanje kotizacija za klubove, koji bi bili rasterećeni za taj novac. Kad to završim, onda ću se povući sa funkcije i ostaviti prostor mlađima", dodao je predsjednik Rukometnog saveza RS i potpredsjednik RS BiH.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

showman marinko

Kakva vijest

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC