• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Irvinga, Durenta, Čendlera, Džordana... ali tu je Musa!

Autor mondo.ba

Bruklin Netsi će poslije još jednog potvrđenog slučaja korone putovati na završnicu u Orlando bez pola tima. U takvoj situaciji Bh. košarkaš Džanan Musa vidi priliku da izbori veću minutažu kod trenera Žaka Vona.

 Bruklin Nets bez 7 igrača Torin Prins pozitivan koronavirus Prilika za Džanana Musu Izvor: Elsa/Getty Images North America

Dok se NBA timovi pripremaju za odlazak u Diznilend u Orlandu, gdje će se od 30. jula igrati završnica sezone u ekipu Bruklin Netsa iz dana u dan stižu loše vijesti.

Posljednja je da je Torin Prins pozitivan na korona virus i već je sedmi košarkaš Bruklina koji će propustiti NBA završnicu u Orlandu.

U utorak je saopšteno da je i Spenser Dinvidi pozitivan, za DeAndrea Džordana je ranije utvrđeno da je takođe pozitivan, a Vilson Čendler odlučio je da ne putuje u Orlando. Od ranije su van stroja i Kevin Durent, Kajri Irving i Nikolas Klekston tako da je Bruklin bukvalno bez pola tima.

U odsustvu glavnih zvijezda trener Žak Von popuniće roster mlađim igračima koji nisu mnogo dobijali priliku, a među njima je i bh. košarkaš Džanan Musa.

Proteklih mjeseci on je trenirao individualno i sada ističe da se osjeća vrlo dobro i da je spreman za izazove koji slijede.

"U dobrom sam psihičkom i fizičkom stanju, spreman sam za sve što treba. Ne bih da me pogrešno shvate ili izvuku moje riječi iz konteksta, ali spreman sam za to da dobijem minutažu", rekao je Musa tokom video sesije sa američkim novinarima.

Situacija u Bruklinu nije ohrabrujuća ni za druge timove, a pojedini mediji ističu da bi Bruklin Netsi mogli predstavljati zdravstveni rizik za ostale timove i postavljaju pitanje treba li ih izbaciti sa NBA završnice. To ne bi bio presedan, jer je sličan potez napravilo rukovodstvo američke fudbalske MLS lige. Nakon što je 10 fudbalera Dalasa zaraženo korona virusom ova ekipa je izbačena sa završnog turnira MLS lige koja će u isto vrijeme biti održana u Diznilendu.

Za razliku od prošle sezone kada je nastupio na samo devet utakmica, ove sezone upisao je 35 nastupa sa provedenih 11,5 minuta na terenu po utakmici i 4,2 poena i dva skoka, ali i dalje ima sporednu ulogu.

Bh. košarkaš uvjerava da je sada mnogo zreliji u odnosu na period od prije šest mjeseci i da je mnogo naučio na svojim greškama.

"Moje najbolje partije su kada ne razmišljam mnogo i ne opterećujem se. Igrao sam najbolje kada nisam razmišljao o statistici ili nekim ludim potezima. Najgore partije su bile kada sam pokušavao da impresioniram previše ljudi i žalio da uradim mnogo. Od tada sam sazrio i shvatio šta je moja uloga u timu. Želim da dam energiju, odigram dobre poteze i dam svoj doprinos pobjedi ekipe", rekao je Musa, koji ističe da mu neće mnogo smetati trenutna situacija u kojoj će se igrati bez publike.

"Biće malo čudno bez navijalča, ali mi smo profesionalci, plaćeni smo da igramo košarku i volimo ovu igru. Što se mene tiče, dovoljno mi je da imam loptu i da sam na terenu i igraću koliko mogu", rekao je Musa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC