• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović potpisao: Ovo je Zvezdina nova petorka!

Autor Mladen Šolak

Bivši kapiten crveno-bijelih drugi put se vratio na Mali Kalemegdan. Potpisao ugovor na dvije godine.

 Simonović potpisao: Ovo je Zvezdina nova petorka! Izvor: MN PRESS

"Nema mjesta kao što je dom", poručila je KK Crvena zvezda na svom Twitter profilu, u video snimku kojim je najavila svoje peto pojačanje ovog leta.

Marko Simonović (34 godine, 203 centimetara), iskusan krilni košarkaš i reprezentativac Srbije, počeće od danas svoju treću epizodu u crveno-bijelom.

Možda će vas zanimati

Njegovim potpisom, Zvezda je ozvaničila dolazak petog novajlije, iako je Simonović svakako starosjedilac u klubu.

Prije njega, u ekipu su stigli plejmejkeri Lengston Hol (Promiteas), Kori Volden (Partizan), zatim bek šuter Džordan Lojd (Valensija) i centar Lendri Noko (Alba).

Izvor: MN PRESS, YouTube/Eurocup

To je nova petorka ekipe Saše Obradovića, u koju će doći i povratnik iz FMP-a Aleksa Radanov, a izvesno i mladi plejmejker "pantera" Aleksa Uskoković.

Ostaje da se vidi kako će crveno-beli dalje formirati unutrašnju liniju ekipe, dok je o spoljnoj, bekovima i krilima, Obradović rekao da dolazak još jednog igrača za sada nije tema.

Pogledajte video najavu kojom je Zvezda dočekala Simonovića.

Između prethodnog i danas započetog boravka u Zvezdi, Simonović je igrao za ruski Zenit (2017/19) i Cedevita Olimpiju prošle sezone. Zanimljivo je da je i prošlog ljeta bio blizu povratka među crveno-bijele, ali je tadašnji trener Milan Tomić mislio drugačije, što je košarkaš lično otkrio.

Simonović je rođen 1986. godine u Prištini, igrao je i za Lavove 063, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu, Po Ortez, a najviše uspjeha imao je u dresu Zvezde, sa kojom je osvojio dvije titule ABA lige, dva prvenstva Srbije i tri Kupa Koraća.

Takođe, u dresu reprezentacije osvajao je srebro na Olimpijskim igrama u Riju 2016, kao na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2014. Prošlog ljeta, poslije nastupa na Svetskom prvenstvu u Kini, odlučio je da se oprosti od dresa sa državnim grbom, ali se na poziv novog selektora Igora Kokoškova odazvao i ove godine.

Zvezda je večeras saopštila da je potpisao dvogodišnji ugovor, što može da znači i da će u crveno-bijelom završiti igračku karijeru i možda se odmah potom posvetiti trenerskom poslu, što je njegova ambicija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC