• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje na jesen, a već je burno: Šta će biti sa košarkaškom ligom BiH?

Autor mondo.ba

Zna se samo jedno - da se ništa ne zna...

 Košarka liga bih 2020 21 problemi Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Čeka nas, po svemu sudeći, vrelo ljeto kad je u pitanju košarkaška liga BiH!

Elitni rang bh. košarke trebalo je, naime, da broji 14 učesnika u narednoj takmičarskoj sezoni, međutim stvari su počele da se komplikuju kada je objelodanjeno da će Igokea učestvovati u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona za narednu sezonu.

Možda će vas zanimati

S obzirom da će tim iz Aleksandrovca, inače aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, u sezoni 2019/20 nastupati i u jačem od dva razreda ABA lige, rukovodstvo kluba iznijelo je prijedlog da se u bh. sezonu uključi naknadno, u Ligu 6 ili Ligu 8, u zavisnosti od formata takmičenja.

Odmah potom, i preostala tri učesnika druge regionalne lige (Široki, OKK Spars i Sloboda) tražila su da se i njima izađe u susret, te da, kao i "igosi", propuste prvi dio sezone.

Taj prijedlog nije naišao na odobravanje devet učesnika bh. prvenstva (Mladost Mrkonjić Grad, Leotar, Bratunac, Čapljina, Bosna Rojal, Promo, Kakanj, Zrinjski, Posušje), čiji predstavnici su stavili potpis na zajednički dopis, u kojem se ističe da bi ovi klubovi "preispitali učešće u takvoj, okrnjenoj ligi, te bi tražili rješenja u okviru nekih drugih liga."

Pomenuti klubovi su dodali da je "stav pojedinih članova UO KS BIH da bi neigranjem ove tri ekipe u ligi BiH ostale ekipe bile na uštedi apsolutna zlonamjerna konstrukcija i da je istina sasvim suprotna".

Klubovi bi, ističu, "izgubili najveći dio sponzora, igrači bi teže dolazili u ove sredine, a lokalne zajednice i sportska javnost bi ih smatrale niželigašima."

Tokom popodneva, oglasila su se tri prozvana kluba, tri učesnika ABA 2 lige, koja su, takođe zajedničkim dopisom, istakla da "svi moraju da imaju potpuno isti tretman" i da "neće igrati domaće prvenstvo od početka, ukoliko ga ne budu igrali svi klubovi", uključujući i Aleksandrovčane.

"Gordijev čvor" moraće, svakako, da raspetlja Upravni odbor KS BiH, koji bi u narednim danima trebalo da zasjeda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC