• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi će gledati u Bogdanovića: Čekaju ga najvažnije utakmice u NBA ligi

Autor Mladen Šolak

Srpski bek je pred velikim izazovom.

 Bogdan-Bogdanovic-ostaje-ili-ne-ostaje-u-Sakramento-Kingsima-pregovori-novi-ugovor-ponude Izvor: Guliver, Ezra Shaw/Getty Images North America

Dok se približava kraj jula i početak skraćene NBA sezone, sve se više priča o igračima koji će biti pod posebnom lupom, a Bogdan Bogdanović (27) je među njima.

Srpski as biće u grupi košarkaša koji će biti (ograničeno) slobodni agenti ovog leta i jeseni i koji će imati šansu da dobro naplate svoje igre.

Možda će vas zanimati

O Bogdanovićevom ugovoru priča se praktično od prošle jeseni, kada su mu Sakramento Kingsi ponudili maksimalno produženje ugovora za 51,4 miliona dolara, ali je on to odbio.

"Osmica" Sakramenta odlučio je tada da sačuva sebi šansu da ovog leta potraži bolje uslove, a s obzirom na to da će biti ograničeno slobodan agent, Kingsi će imati pravo da izjednače bilo koju ponudu drugog tima i da ga zadrže.

Izvor: Tanjug, Rich Pedroncelli/AP

Obaveza Kingsa je da ponude...

Pošto će Bogdanović imati status ograničeno slobodnog igrača, Sakramento mora da mu ponudi 125 odsto njegove plate za sezonu 2019/20. U njegovom slučaju, ta ponuda Kingsa bi za sledeću sezonu iznosila 10,6 miliona dolara.

Pre pregovora, cifara i ugovora, u prvom planu će biti košarka.

Za razliku od svog nekadašnjeg saigrača iz Partizana, Davisa Bertansa, koji nije hteo u Orlando da se ne bi povredio, Bogdanović je odlučio da preuzme rizik i da bude u grupi igrača koji će igrati i za što "jače" potpise ovog leta.

Portal "ESPN" stavio ga je u grupu od 10 najinteresantnijih slobodnih agenata koji će nastupiti u Orlandu i izneo kratku procenu njegovog statusa.

"Kingsi će do 17. oktobra izneti Bogdanoviću obaveznu ponudu na osnovu njegove prethodne plate (“qualifying offer”) i na taj način će steći pravo da izjednače bilo koju ponudu drugog tima. Međutim, nakon što su namenili 94 miliona dolara za Badija Hilda prošlog oktobra, a s obzirom na to da Dieron Foks može da potpiše produženje ugovora ovog leta, koliko će Sakramento biti spreman da troši na bekove?", navodi autor teksta.

Izvor: Guliver, Allen Berezovsky/Getty Images North America

Uz podsećanje da je Bogdan imao odličan nastup za reprezentaciju prošle godine i da ima veliko iskustvo iz nacionalnog tima koje će mu koristiti na “skraćenom” turniru u Orlandu, ESPN procenjuje da bi Bogdanović trebalo da dobija ponude između 14 do 16 miliona dolara po sezoni.

Bogdan je ove sezone odradio treću godinu svog ruki ugovora na 27 miliona dolara. Njegova godišnja plata bila je 8,5 miliona dolara.

Prema trenutnom planu, NBA timovi će u Orlandu od 30. jula do 14. avgusta odigrati još osam utakmica ligaškog dela, posle kojih će zaigrati plej-of.

S obzirom na sve navedeno, ti mečevi nosiće dodatni značaj za srpskog beka i doneće mu poseban izazov pred veliku odluku, koja je svakako pred njim.

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC