• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Basket koji Kobiju nikad nisu zaboravili: Sa tri prstena došao na beton!

Autor Mladen Šolak

Mjesec dana nakon što je osvojio treću titulu u nizu sa Lejkersima, Kobi je otišao na kultni teren, da u igri "pet na pet" pokaže Njujorčanima šta zna.

 Kobi-Brajant-basket-u-Njujorku-Harlem Izvor: Guliver, Chris Trotman/Getty Images North America

Tekuća, grozna 2020. kao da je nagovijestila od starta kakva će biti kada je iz SAD u januaru stigla vijest o pogibiji Kobija Brajanta.

Jedan od najvećih košarkaša u istoriji izgubio je život u padu helikoptera dok je sa kćerkom letio na njenu utakmicu i ta tragedija ostavila je cijeli svijet u šoku.

Ovog jula, obilježena je godišnjica jednog događaja kojim se Kobi dodatno urezao u srca mnogih koji vole košarku. I tog jula 2002. pokazao je koliko je bio zaljubljen u svoj sport.

Možda će vas zanimati

Dogodilo se to neposredno nakon što su njegovi i O'Nilovi Lejkersi osvojili treću titulu u nizu. Imao je 23 godine i sa krova svijeta spustio se u Njujork, u Harlem, na kultni otvoreni teren "Raker", da na betonu pokaže svima od čega je.

Izvor: YouTube/LakersDynasty42

Dok je njegova zvijezda sijala sve jače, on je obukao patike i otišao među "običan" svijet, da basketašima u igri "pet na pet" demonstrira kako igra i van velikih svjetala.

Teren nazvan po učitelju iz Harlema Holkombu Rakeru, koji je košarkom sklanjao djecu sa ulice, vidio je i prije i poslije toga niz velikih igrača, ali malo takvih nastupa i možda nikad više takvu želju NBA giganta.

Igrali su na njemu Stefon Marberi, Vins Karter, Rafer Olston "Skip to maj Lu", Kevin Durent, Džulijus Irving "Doktor Džej", Karim Abdul-Džabar, Vilt Čemberlejn, Lebron Džejms, Alen Ajverson, ali je malo ko od njih došao na beton toliko željan da pokaže koliko je veliki.

Na terenu gdje je publika praktično odmah do linije i gde se jasno čuju psovke iz gledališta i sa terena, Brajant je za poluvrijeme meča "pet na pet" ubacio 15 poena, uz sedam skokova i sedam asistencija, a onda je igra otkazana zbog lošeg vremena.

Izvor: YouTube/LakersDynasty42

Naravno da je i po kiši htio da nastavi da igra sve dok je to bilo izbodljivo, ali su morali da prekinu.

"Uspomena koju ću zauvijek nositi odatle su ljudi koji su gledali meč i moja interakcija sa njima. Dobro smo se provodili, razmjenjivali ružne riječi... Igrali smo staru, dobru košarku. Vratilo me je sve to u srednjoškolsko doba, kada sam samo izlazio na teren i dobro se provodio", rekao je Kobi.

Na čuvenom terenu je zakucavao poslije okreta od 360 stepeni, driblao, pogađao, kao i uvijek davao sve od sebe...

Taj njegov legendarni nastup među Njujorčanima i dalje se pamti.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Kobi Brajant basket u parku
Izvor: YouTube/LakersDynasty42

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC