• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je pod ogromnim pritiskom, prijete nam izbacivanjem: Mijailović se oglasio o radnom sastanku, potvrdio uslov

Autor mondo.rs

Predsjednik Partizana potvrdio pisanje MONDA, otkrio namjere kluba

 Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović - Pritisci prijetnje izbacivanjem iz ABA lige - uslovi  Izvor: MN PRESS

Košarkaški region čeka sutrašnji radni sastanak ABA lige u nadi da će se pronaći rješenje blokade lige koje traje već dva mjeseca. Sukob je nastao na relaciji Partizan-FMP i Crvena zvezda, ali je sada prerastao u još veći i stvari postaju komplikovanije.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović potvrdio je pisanje MONDA i rekao koji je uslov kluba kome predsjedava da dozvoli preregistraciju vlasništva, ali je naveo i da se vrši "ogroman pritisak" na crno-bijele.

Možda će vas zanimati

Mijailović je rekao da na radnom sastanku treba da se pronađu dva rješenja: jedan o početku sezone tokom koronavirusa, a drugi…

"Drugi je važnija tema – kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA. Javnost je donekle upoznata sa tim, ali u posljednje vrijeme se dešava nešto što se nije dešavalo u prošle tri godine, a to je da se u medijima pojavljuju dezinformacije", počeo je Mijailović priču za TV Partizan.

"Vrši se ogroman pritisak na Partizan. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa Crvene zvezde i FMP-a,  naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gdje se vidi direktan sukob interesa, koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva i koji ni po kojem osnovu nije dozvoljen u bilo kojem sportu, kamoli košarci. Predsjednici pojedinih klubova vrše ogroman pritisak da mi odustanemo od toga, čak i po cijenu da se Partizan izbaci iz ABA lige", rekao je Mijailović.

Pisali smo, izbacivanje nije vjerovatno, ali klubovi ne žele da budu u blokadi.

"Pojedini klubovi predlagali da Partizan dozvoli preregistraciju. Mi jesmo za to, ali da bude liga regularna. Mi ćemo prihvatiti taj poziv, ali da FMP i Crvena zvezda prihvate da se povede spor. Naš prijedlog je da spor bude na CAS-u, koji je jedan od najkvalitetnijih sudova na svijetu, gdje se vode najbitniji sportski sporovi. Mi smo napravili još jedan ustupak, da pokažemo da jesmo za unapređenje i napredak, ali tražićemo od ABA garancije da kada sud u Lozani donese odluku, kakvu god, da se ona sprovede. Ako Partizan nije bio u pravu, snosiće troškove suda; ako druga strana izgubi, ABA mora postupak da se sprovede do kraja: Ako ishod te tužbe bude da FMP ne može da bude suvlasnik zbog sukoba interesa, moraće da se isključi iz ABA", rekao je Mijailović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC