• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA "GAZILA" DO 104 U ZAGREBU: Crveno-beli se prošetali do prve pobede!

Autor Mladen Šolak

Ekipa Saše Obradovića rutinski pobedila u glavnom gradu Hrvatske. Povredio se plejmejker Lengston Hol.

 ZVEZDA "GAZILA" DO 104 U ZAGREBU: Crveno-beli se prošetali do prve pobede! Izvor: MN PRESS

Prvo kolo ABA lige i prva pobeda u sezoni.

Ekipa Saše Obradovića je mirno i efikasno savladala starog rivala 13. put u nizu, deklasiravši ga pred njegovim navijačima u Draženovom domu:

Cibona - Zvezda 66:104 (11:33, 17:31, 15:20, 23:20)

Predvođena požrtvovanim plejmejkerom Korijem Voldenom (19, 3/6 za tri), centrom Duopom Ritom (17, 6 sk) i bekom Džordanom Lojdom (15, 3/4 za tri), Obradovićeva ekipa je već za 15 minuta utakmice postigla 50 poena i potom ostala fokusirana do kraja, ne dozvolivši da razlika padne.

Novog trenera crveno-belih obradovaće efikasan nastup njegovog tima (17/31 za tri poena), ali će ga sa druge strane sigurno zabrinuti povreda Lengstona Hola. Plejmejker je na svom "jadranskom" derbiju podelio devet asistencija, ali je dva puta napuštao teren zbog povrede skočnog zgloba.

Drugi put, dva minuta pre kraja, žalio se arbitrima da su domaći pregrubi i ljutito seo na klupu nakon što je hramljući stigao do nje.

To bi mogao da bude značajan problem za Obradovića pred petak i prvi evroligaški meč Zvezde u Beogradu, protiv Baskonije u hali "Aleksandar Nikolić" u petak.

CIBONA: Bilinovac 3, Radovčić, Marić, Bundović 12, Vucić, Krajina 2, Novačić 9, Prkačin 3, Gnjidić, Drežnjak 16, Mur 8, Nakić 13.

ZVEZDA: Hol 3 (9 as), Volden 19 (6 as), Lojd 15, Davidovac 11, Lazić 15, Rit 17, Radanov, Dobrić 5, Simonović 8, Jagodić Kuridža 10, Simanić 9, Kuzmić 2.

Pročitajte tekstualni prenos meča:

- Kraj utakmice! Zvezda je ubedljivo pobedila, 104:66!

- Plejmejker Zvezde Lengston Hol drugi put se požalio na povredu skočnog zgloba. Napustio je teren hramljući i ljutito je prišao sudiji.

- Obradović je "ispraznio klupu" i pružio šansu svim igračima u sastavu. Na teren je izveo i Aleksu Radanova, koji je dobio nezgodan udarac u butinu, pa je zbog trenutnog bola morao na klupu. I Hol se "upisao" u finišu utakmice, pogodivši za vođstvo 97:72. Još dva i po minuta.

- Kori Volden prodire na kraju treće četvrtine i pogađa za ubedljivih 84:43 pred poslednjih 10 minuta.

- Slika iz prvog dela "prelila" se i na nastavak. Zvezda je trojkom Davidovca iz ugla povela 70:33. U tom trenutku povredio se Zvezdin plejmejker Lengston Hol i odmah otišao na klupu. Deluje da nije ništa ozbiljno, ali je ipak imao problem da nastavi. U toku je 25. minut.

- Statistika oba tima na poluvremenu:

CIBONA: Bilinovac 3, Radovčić, Marić, Bundović, Vucić, Krajina, Novačić 6, Prkačin 2, Gnjidić, Drežnjak 4, Mur 8, Nakić 5. Timski (7/16 za dva, 4/10 za tri), 8 skokova (6-2), 8 asistencija, 1 ukradena, 12 izgubljenih lopti.

ZVEZDA: Hol, Volden 14, Lojd 15 (3/3 za tri), Davidovac 2, Lazić 5, Rit 7, Radanov, Dobrić 2, Simonović 8, Jagodić Kuridža 6, Simanić 3, Kuzmić 2. Timski: 16/23 za dva, 9/12 za tri, 15 skokova (10-5), 16 asistencija, 5 ukradenih, 4 izgubljene lopte.

- Obradović "troši" i drugi tajm-aut, pri vođstvu svog tima od skoro 40 razlike. Nacrtao je akciju posle koje je Lojd postavio ogromnih 64:28 za Zvezdu na poluvremenu.

- Zvezdinih 50 poena za 15 minuta! Saša Obradović pozvao je tajm-aut kada je Cibona reagovala i postavila "minus 30" (20:50).

- Zvezda vodi 40:11 i timski šutira trojke 7/8! Pogodio je i Marko Simonović sa distance, za ogromnih "plus 29" posle samo 11 minuta košarke.

- Sjajna prva četvrtina Zvezde. Posle 10 minuta vodi 33:11 na parketu Cibone. Volden je ubacio trojku i uz zvuk sirene.

- Zvezda dominira u Zagrebu, vodi 24:7! Kori Volden pogodio je četvrtu timsku trojku crveno-belih iz pet pokušaja. Prethodno je dve trojke "vezao" Lojd.

- Prva trojka, Lazić iz ugla za Zvezdinih 9:2. U toku je prvi tajm-aut, na polovini petog minuta.

- "Tvrd" start u Draženovom domu, 2:4 u četvrtom minutu. Lojd i Lazić doneli su prednost crveno-belima, a ekipe su potom "razmenile" izgubljene lopte (domaći tri, gosti dve)

- Meč počinje!

- Startne petorke

Cibona: Prkačin, Krajina, Drežnjak, Mur, Nakić
Zvezda: Hol, Lojd, Lazić, Kuridža, Kuzmić

Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Milan Nedović (svi iz Slovenije)

- ZVEZDA: Hol Volden, Lojd, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Jagodić Kuridža, Simanić, Kuzmić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC