• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda evropske košarke moli da se Evroliga stopira: Rezultati zavise od toga ko ima manje zaraženih, prekinite ovo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Etore Mesina ne vidi svrhu ovakvog takmičenja.

 Evroliga-Etore-mesina-prekidanje Izvor: MN PRESS

Četvorostruki osvajač Evrolige i sadašnji trener Olimpije iz Milana Etore Mesina pozvao je čelne ljude evropske košarke u otvorenom pismu da razmisle o nastavku sezone. 

On je na početku istakao da jednako poštuje i FIBA i ULEB, ali je istakao da pod ovakvim uslovima ne vredi igrati košarku. 

Možda će vas zanimati

"Imao sam sreće da doživim dugu karijeru u internacionalnoj košarci. Moji timovi su sa ponosom igrali u takmičenjima pod pokroviteljstvom FIBA, Evrolige i ULEB-a. Iako je tokom vremena bilo neslaganja uvek sam poštovao viziju i liderstvo pokojnih gospodina Stankovića i gospodina Baumana. 

Ponosan sam što mogu da kažem da sam dugogodišnji prijatelj gospodina Portele i gospodina Bartomeua, a čast mi je što sam bio trrener predsednika ULEB-a gospodina Van der Špigela", počeo je svoje izlaganje Etore Mesina. 

On smatra da zbog pandemije virusa korona sve više mečeva zavisi od toga koji tim ima manje zaraženih. Takođe je istakao da će organizacija utakmica biti sve teža kako vreme odmiče. 

"Svake nedelje sve više igrača, trenera i članova kjluba je pozitivno na testovima, sve više i više utakmica u međunarodnim i domaćim takmičenjima je odloženo. Teškoće sa putovanjima povećavaju bojazan za zdravlje timova i sudija. Uskoro neće biti datuma za odigravanje odloženih utakmica. Sve više rezultata će zavisiti od toga ko je imao više sreće i kome se u timu zarazilo manje igrača", nastavio je iskusni trener. 

Na kraju je pozvao čelnike FIBA i ULEB da sednu za sto, zaborave svoje prethodne nesuglasice i radi košarke nađu kompromisno rešenje

"Zbog svega ovoga ja bih želeo da zamolim odgovorne da sačekaju, zaborave na razlike iz prošlosti i radi košarke i onih koji je vole sednu za sto dok se ne pronađe rešenje. 

Za sada logično deluje da se sva evropska takmičenja prekinu, da se nacionalna prvenstva završe u naredna četiri meseca, jer je putovanje u okviru jedne zemlje mnogo lakše. Posle toga, u martu ili aprilu međunarodna takmičenja bi mogla da budu završena na vreme kako bi bilo vremena za pripremu za Olimpijske igre", dodao je Mesina

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC